Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Cult



Ένα 80 ‘s Hard Rock party από τους “Cult”

Οι πολυαγαπημένοι μας “Cult” έδωσαν μια θαυμάσια συναυλία, έστω κι αν ήταν προφανές πως οι εποχές τις δόξας των eighties έχουν περάσει – μάλλον ανεπιστρεπτί
 Την Κυριακή 6 Ιουνίου ένα από τα πιο πειραματικά και ευρηματικά Hard Rock συγκροτήματα τις δεκαετίας του ’80 οι “Cult” , έδωσαν μια πολύ δυνατή συναυλία στο χώρο του “Fuzz Club” στην Αθήνα.
Ωραία μας ξεκίνησε το καλοκαίρι με πρώτη των πολλών ενδιαφερόντων συναυλιών που ακολουθούν των Cult, ο Ian Astbury frontman  του group και ην παρέα του μας έδωσαν μια πολύ καλή δόση Hard Rock το Σάββατο στις  6 Ιουλίου.
Εκεί γύρω στις 20:30 άρχισε ο κόσμος να συγκεντρώνεται για να απολαύσει Live το αγαπημένο του συγκρότημα, εάν και προπώληση πήγε πολύ καλά υπήρχαν αρκετά εισιτήρια για όσους δεν είχαν προλάβει να το προμηθευτούν.  
Και το party ξεκινάει!
Το ρολόι έδειχνε 22:00 ακριβώς και ενώ ο κόσμος είχε αρχίσει να αναρωτιέται γιατί δεν ξεκινάει η συναυλία, χαμηλώνουν τα φώτα και ακούγεται κινηματογραφική μουσική, στο background του stage εμφανίζεται μια νεκροκεφαλή, το εξώφυλλο του “Capsule 1” , ένα από τα τελευταία singles που έχει κυκλοφορήσει το συγκρότημα.
Και ο  Ian Astbury και η παρέα του ξεχύνονται έτοιμοι να μας θυμίσουν και να μας διασκεδάσουν πολλές από τις μεγάλες τους επιτυχίες. Ο  Ian Astbury φαίνεται πως έχει μεγαλώσει με την πάροδο των  χρόνων, πάνε οι καλοσχηματισμένοι κοιλιακοί και στην θέση τους εγκαταστάθηκε μια κοιλιά που δεν κολάκευε ένα γόη των περασμένων δεκαετιών, με ένα μαύρο μπουφάν fly double face που έγραφε από πίσω justice for all το οποίο δεν έβγαλε παρά μόνο για να του αλλάξει την πλευρά και από μαύρο να γίνει παραλλαγής.
Η πρώτη αποθέωση ήρθε όταν έπαιξαν το “Sweet soul sister” το οποίο τραγουδούσε μαζί με τον  Ian Astbury όλο το Club, κάπου στο μέσο της συναυλίας φάνηκε σαν να κουράστηκαν  λίγο και προέβαλαν μια ταινία μικρού μήκους διάρκειας 3 λεπτών που δεν κατάλαβε κανείς τι ακριβώς παρουσίαζε λόγω της ανώμαλης επιφάνειας του background του stage, αλλά κανένας δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία, ίσως επειδή όλοι περίμεναν να δουν τι θα επακολουθήσει μετά.

Η επιστροφή είχε δύναμη!
Με, τα “Spiritwalker”, “Lil’devil”, “Wild Flower”, “love removal machine”,” she sells sanctuary” και “Fire woman” χόρευε και τραγουδούσε όλο το κοινό. Αυτά έστω κι αν και ήταν λίγο κακή μέρα για τον William Henry Duffy κιθαρίστα του group διότι του έσπασαν οι χορδές από 3 κιθάρες στην σειρά την μια πίσω από την άλλη (!!!) ούτε το τραγούδι δεν μπορούσε να βγάλει!!! Μιλάμε για πολλή γκαντεμιά! Αλλά ο κόσμος δεν ξενέρωσε καθόλου αντίθετα την αποθέωσε σαν να ήταν event της συναυλίας! Το απόγειο της βραδιάς ήταν η διασκευή του θρυλικού «Break on through» των Doors το οποίο ήταν και το τελευταίο της συναυλίας.
Τα παράπονα για την κατά τα άλλα πολύ καλή εμφάνιση των Cult ήταν ότι ο Ian Astbury μάλλον ξέχασε τα άλματα στον αέρα και αρκέστηκε σε μερικές σβούρες γύρω από τον εαυτό του, όπως και μερικές περιστροφές του μικροφώνου όπως και ότι έλειπε το “Eddie (Ciao Baby)” από το setlist της βραδιάς, εάν είχαμε ακούσει και αυτό πιστεύω ότι όλοι θα ήμασταν λίγο περισσότερο ικανοποιημένοι, δεν νομίζετε;
Έστω κι έτσι ήταν μια ακόμη πολύ δυνατή συναυλία εν μέσω κρίσης που αν κατάλαβα καλά ήταν sold out μια και ότι ψιθυριζόταν το “Fuzz” χωράει 1800 άτομα και είχαν πουληθεί τόσα εισιτήρια!Καλά ξεκίνησε λοιπόν το καλοκαίρι και μας βλέπω να μην μαζευόμαστε πάλι από τις συναυλίες!!!
Μήπως πρέπει λοιπόν οι τράπεζες εκτός από διακοποδάνεια να πλασάρουν και κάνα «συναυλιοδάνειο» για μας τους φτωχούς πλην τίμιους Rockάδες – Metalάδες; Λέω μήπως;












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου