Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Συνέντευξη του Steve Grimmett των Grim Reaper



Ο Metal σωσίας του Υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου ,Steve Girmmett σε μια συνέντευξη για την καριέρα του  .

-Είσαι το κεντρικό πρόσωπο των Grim Reaper αλλά είχες και άλλα συγκροτήματα όπως τους Lionheart,Chateaux,Medusa,Friction και τώρα τους Grimstine.Γιατί δεν συνέχισες την καριέρα σου με τους Grim Reaper;
-Έχουμε επανενωθεί ως Grim Reaper πριν από λίγα χρόνια, από το 2000 και ξεκινήσαμε ένα τουρ στην Ευρώπη .Οι Grim Reaper διαλυθήκαν επειδή είχαμε νομικά προβλήματα με την δισκογραφική μας την Ebony Records και δεν μπορούσαμε να βγάλουμε άλλους δίσκους ,έτσι ο καθένας μας τράβηξε τον δρόμο του πχ ο Nick Bowcott(Κιθαρίστας των Grim Reaper) πήγε στην Αμερική αλλά εγώ συνέχισα!

-Ποια πιστεύεις ότι ήταν η καλύτερη σου περίοδος με τους Grim Reaper ή με τους Lionheart;
-Μάλλον οι Grim Reaper ήταν η καλύτερη μου περίοδος αλλά μιλώντας δικαία και με τους Lionheart περάσαμε ωραία γιατί κάναμε διαφορετικά πράγματα, όπως το να πάμε σε διαφορετικά μέρη όπου δεν είχαμε παίξει πριν, όπως στην Ιαπωνία από όπου είναι και το Live album μας το όποιο έγινε και Νο.1 στα Ιαπωνικά charts,ήταν όμορφα αλλά για διαφορετικούς λόγους ,οι Grim Reaper ήταν η μεγαλύτερη περίοδος μου σε συγκρότημα.

-Πες μου λίγα λόγια για τους Grimstine.
-Είναι ένα project  που έκανα με τον κιθαρίστα  Steve Stine όταν τον συνάντησα στο ταξίδι μου στην Αμερική.

-Μένεις στην Αμερική τώρα;
-Όχι ,όχι εξακολουθώ να μένω στη Αγγλία.
-Είχα πάει για διακοπές , ο Steve είναι δάσκαλος κιθάρας εκεί και μου αρέσει πολύ ο τρόπος που παίζει, τον συνάντησα και του είπα θέλεις να κάνουμε κάτι μαζί και έτσι γεννηθήκαν οι Grimstine.Βγάλαμε τον πρώτο μας δίσκο και έχουμε και τον δεύτερο έτοιμο,ο οποίος θα κυκλοφορήσει  μετά τα Χριστούγεννα.

-Θα δούμε και κάτι καινούριο από τους Grim Reaper;ή θα συνεχίσεις με τους Grimstine.
-Θα συνεχίσω με τους Grim Reaper και θα χωρίσω τον χρόνο μου και στους 2 ,αν και ετοιμάζω και ένα άλλο project από Αυστρία με τον κιθαρίστα Steve Marshall από τους Empires of eden.Θα πάω εκεί για να κάνουμε 2-3 Live για να προωθήσουμε τον δίσκο τους. Θα βρίσκομαι μεταξύ  Grim Reaper, Grimstine.

-Τι να περιμένουμε από το σημερινό setlist,θα είναι Grim Reaper ή θα έχει και Lionheart;
-Θα είναι εξολοκλήρου Grim Reaper.

-Είδα στο Youtube ότι έχεις κάνει μια  διαφήμιση το 2007 για την Garmin(εταιρεία GPS).Πολύ έξυπνο εκ μέρους σου αλλά πως πρόεκυψε αυτό;
-Ήταν μια ιδέα ενός πολύ κάλου μου φίλου που έχει την διαφημιστική εταιρεία Fallon και το προσωπικό της Fallon είναι fan των Grim Reaper,έτσι  πήγε το πρόγραμμα με ένα τραγούδι των Grim Reaper στην Garmin και άκου η πλακά ποια είναι και τα άτομα τις Garmin είναι fan των Grim Reaper και είπαν ΝΑΙ θέλουμε των Steve Grimmett να συμμετάσχει στο σποτ. Έτσι ήρθαν και με βρήκαν και μου ανακοίνωσαν ότι με θέλουν για αυτό το διαφημιστικό σποτ ,ήταν κάπου στα Χριστούγεννα του 2007 και όπως καταλαβαίνεις τα Χριστούγεννα μου τα πέρασα στο studio για ηχογράφηση και βίντεο ήταν 2 τρέλες εβδομάδες αλλά νομίζω ότι άξιζε τον κόπο γιατί βγήκε κάτι πολύ καλό.

- Steve ευχαριστώ για την συνέντευξη θα τα πούμε στο Live.
Σε ένα μικρό στο μάτι αλλά μεγάλο στο …. Live το Rock-Metal Bar Valhalla(Θεότητα των Βίκινγκς) κάπου κατά της  21:30 είδα να ανεβαίνουν στο παράξενο αλλά βολικό κατά τα αλλά stage του  Valhalla οι Έλληνες 4Bitten και λέω παράξενο επειδή πρώτη μου φορά αντίκριζα τους κιθαρίστα και μπασίστα του γκρουπ να παίζουν πάνω σε τραπέζι!
Το κοινό λίγο παραξενεμένο σαν να λένε τι θα ακούσουμε τώρα ,άντε  να τελειώνετε να μπουν οι Grim Reaper να γουστάρουμε ,αφού ξεκίνησαν να παίζουν τα δικά τους κομμάτια από τον πρώτο τους δίσκο “No more Sins” , η φωνή της τραγουδίστριας τους Φώφη Ρούσου με άπταιστα «Αμερικάνικα» (έχει μεγαλώσει στην Αμερική)μας καλωσόριζε και μας ανέβαζε την διάθεση με την ενεργεία της. Οι διασκευές των Black Sabbath από την εποχή του Ronnie James Dio I” και “Neon nights” για καληνύχτισμα ξεσήκωσαν και τον τελευταίο θαμώνα.

Rock us to Hell

Η καμπάνα χτύπησε και ήταν 22:00, οι Grim Reaper καταφθάνουν στο Valhalla και οι φωνές χαμηλώνουν μόλις ακούγετε το Rock you to hell, το headbanging ξεκινά και ο Steve Grimmett μας χαρίζει μια δυνατή κραυγή για καλωσόρισμα .Το επόμενο είναι το Night of the Vampire που τραγουδάει όλο το μαγαζί και ο των Steve μας δείχνει ποσό αρχίζει να ανεβαίνει με την ανταπόκριση του κόσμου, ακλούθησαν τα Lust For Freedom, Wrath Of The Ripper, Fear No Evil, Liar, Never Coming Back, Matter Of Time, Lay It On The Line, Now Or Never, Don’t Talk To Strangers του Ronnie James Dio και το Wasted Love. Βεβαία δεν μπορεί να υπάρξει συναυλία που να μην μείνεις παραπονεμένος από τα αγαπημένα σου κομμάτια που δεν παίχτηκαν όπως το Dead on Arrival και All Hell Loose αλλά στο Encore ακούστηκαν τα See You In Hell και για κερασάκι στη τούρτα ήρθε το  Final Scream.
Ελπίζω να σπάσει αυτό το γκέτο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης για να έρχονται σχήματα όπως αυτά και στην επαρχία γιατί ο κόσμος τα έχει ανάγκη.



































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου