Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Συνέντευξη Victor Henriksson και David Ericsson (Dictator Ship Band)


Δεν κοιτάζουμε τα άλλα ενεργά συγκροτήματα και δεν ακολουθούμε μουσικές τάσεις!


 Ανακαλύπτοντας εντελώς τυχαία τη μουσική τους ενδιαφέρθηκα να μάθω για αυτούς και το δίσκο τους .Η αλήθεια είναι ότι ακούς ένα Best of του συγκροτήματος χωρίς όμως να έχουν άλλον στο ενεργητικό τους. "Your Favorites" δυνατός ,χορευτικός και ξεσικοτικός Rock 'N Roll ήχος ,αυτό είναι το ντεμπούτο των Dictator Ship Band απολαύστε υπεύθυνα!

1)Από που βγαίνει το όνομα του συγκροτήματος; Γιατί απ' ότι βλέπω είναι και μια λέξη αλλά και ένα λογοπαίγνιο .

-Πήραμε την λέξη Dictatorship(Δικτατορία) και την χωρίσαμε στα 2 συνδετικά της Dictator(Δικτάτορας) και ship .Η δικτατορία είναι ένας ασυμβίβαστος θεσμός, έτσι κάνουμε τη μουσική μας. Δεν κοιτάζουμε τα άλλα ενεργά συγκροτήματα και  δεν ακολουθούμε μουσικές τάσεις. Κάνουμε ό,τι θέλουμε να κάνουμε, χωρίς να υπονομεύουμε. Ωστόσο, οι δικτατορίες δεν είναι η αγαπημένη μας μορφή διακυβέρνησης.


2)Ο 1ος σας δίσκος με τίτλο "Your Favorites" εάν κάποιος δεν ξέρει ότι δεν έχετε άλλο δίσκο άνετα θα πιστέψει ότι είναι μια συλλογή των καλύτερων τραγουδιών σας.

- Ηχογραφήσαμε τα όργανα ζωντανά σε ένα μικρό δωμάτιο μαζί και μετά κάναμε τα φωνητικά ξεχωριστά ένα προς ένα. Σκεφτήκαμε ότι αυτός ήταν ο μόνος σωστός τρόπος για να το κάνουμε αυτό το άλμπουμ. Όταν το ακούτε, μπορείτε να ακούσετε την ενέργεια στο δωμάτιο και τον ήχο που αυτό είναι οι Dictator Ship και αυτή ήταν η  προτεραιότητά μας .


3)Η μουσική σας είναι καθαρό και αυθεντικό Rock 'N Roll με άρωμα 70s αλλά με πιό σκληρό ήχο. Είναι κάτι που σε κάνει να χορέψεις σωστά;

-Ναι ακριβώς αυτό!


4)Όσο άκουγα τα τραγούδια σας ανακάλυψα ότι οι στίχοι σας έχουν πολιτικό υπόβαθρο που αντιτίθεται στο σύστημα και στις αρχές. Με στίχους όπως αυτοί ποιος είναι ο σκοπός σας ; Θα θέλατε να αφυπνίσετε τους ακροατές και τον κόσμο που θα τα ακούσει; ή απλά να δηλώσετε τα πιστεύω σας;

-Δεν είμαστε μια μπάντα με πολιτικό προφίλ, αν και μας ενδιαφέρει. Τα τραγούδια μας αφορούν τους καθημερινούς αγώνες του καθημερινού ανθρώπου, έχουμε εμπειρία από πρώτο χέρι.


5)Πείτε μου λίγα λόγια για εσάς , ποια είναι τα μέλη της μπάντας σας ,από που είστε ,ποια είναι η αγαπημένη σας μουσική και τι κάνετε όταν δεν παίζετε μουσική ;

-Είμαστε οι Petter, John, Viktor και David από τη Σουηδία. Μας αρέσουν οι AC / DC και η μπύρα Fagerhult. Όταν δεν παίζουμε έχουμε συνηθισμένες δουλειές και πίνουμε μπύρες Fagerhult.



6)Το album σας έχει εκδοθεί σε CD ; ή μόνο σε mp3 σε διαδικτυακές πλατφόρμες όπως το |Spotify;

-Όχι έχει εκδοθεί σε CD και βινύλιο αλλά μπορείτε να το βρείτε και στις διαδικτυακές πλατφόρμες.


7)Πότε λέτε να έχουμε νέο δίσκο;

-Αρκετά σύντομα. Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά μέσα για περισσότερες ειδήσεις και ενημερώσεις.

  

-Σας ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη και εύχομαι τα καλύτερα για το μέλλον.

-Και εμείς ευχαριστούμε.


Line-up:

Petter Heinemann - Vocals and Guitar

John Sijbren Leonard - Vocals and Guitar

Viktor Henriksson - Vocals and Drums

David Ericsson - Vocals and Bass


Weblinks:

www.facebook.com/dictatorship

www.facebook.com/thesignrecords

https://dictator-ship.bandcamp.com/

Https://orcd.co/your_favorites

1 σχόλιο:

  1. Ενδιαφέρον η δουλειά που έχετε κάνει στον ιστότοπο σας
    Ευχαριστούμε
    Δυστυχώς ζούμε την παγκόσμια ηθική κατάπτωση
    Ελπίζουμε να περάσει και να πάμε σε καλύτερες εποχές
    https://www.youtube.com/watch?v=s48ZZEXNnXY
    καλή συνέχεια στο έργο σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή