Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Pavlov's Dog-Skelters



Pavlov’s Dog and Skelters
  
Για τριτη φορα στη χωρα μας οι Pavlovs Dog μας επισκεφτηκαν στις 10 του Νοεμβρη στην Θεσσαλονικη στο club του Μυλου με support group τους Ελληνες Θεσσαλονικεις Skelters.Εχωντας ακουσει τοσα και για τα 2 group αδρατω την ευκαιρια να παω μιας και δεν αξιοθηκα τις 2 προηγουμενες φορες να δω απο κοντα τους ΘΡΥΛΟΥΣ Pavlovs Dog και λεω θρυλους γιατι πολλα εχουν ακουστει για αυτο το group.Οπως πχ οτι ο David Surkamp  τραγουδιστης αυτου του ιδιαιτερου αλλα αξιοπροσεκτου  group εχει αυτοκτονισει γιατι η ιδιαιτερη και τρεμαμενη λεπτη φωνη του μοιαζει με γυναικας, πραγμα που ειναι εντελως αναληθες.

Η εκπληξη που μου επιφυλασε η τυχη

Φτανοντας λοιπον κατα τις 19:30 στο χωρο του μυλου απο λαθος δικο μου υπολογισμο τις ωρας και της κινησης στη συμπροτευουσα και περιμενωντας υπομονετικα αφου εκανα χαζομαρα βλεπω εναν μακριμαλλη αντρα με ασπρα παπουτσια να με κοιταει και να με χαιρεταει γνεφοντας το κεφαλι και λεγοντας χαμηλοφωνα hello, κοκαλονω και σκεφτομαι ρε συ ο τραγουδιστης των Pavlovs Dog των ακολουθω στο χωρο τις συναυλιας οπου και γινονταν οι τελευταιες διορθωσεις για το στησιμο του stage και πλησιαζοντας τον ρωταω:

-          Β.Φ. Συγγνωμη εισαι ο David Surkamp;

-         David Ναι .
-         Β.Φ. Το ονομα μου ειναι Βαγγελης .

-         David Αληθεια;ο Vangelis  ειναι ενας απο τους αγαπημενους μου καλλιτεχνες.

-         Β.Φ. Ο Βαγγελης Παπαθανασιου ειναι ενας απο τους μεγαλυτερους Ελληνες μουσικους πολυ χαιρομαι που σου αρεσει.

-         Β.Φ. Μηπως εχεις λιγο χρονο για μια μινι συνεντευξη;

-         David Βεβαιως αλλα πρωτα παμε να σου συστησω το group μου.

Χαρουμενος αλλα και τρομαγμενος γιατΙ ηταν και η πρωτη μου φορα που επερνα συνεντευξη απο εναν «ΖΩΝΤΑΝΟ ΠΕΘΑΜΕΝΟ»!

-          David Για πες μου τι θα ηθελες να μαθεις;

-         Β.Φ. 1ον Εχεις μια πολυ ιδιαιτερη φωνη, πως αισθανεσε που πολυς κοσμος με την πρωτη ακροαση νομιζει οτι ακουει μια γυνακεια.

-         David Ναι το εχω ακουσει και εγω αλλα αυτη ειναι η φωνη μου ξερω οτι η θα τους αρεσει η θα την μισησουν αμεσως!

-         Β.Φ. Δεν σου κρυβω οτι και εγω οταν ακουσα το Julia νομιζα οτι ακουω ενα κομματι της Janis Joplin.

-         David Με εχουν παρομοιασει με την τραγουδιστρια των jefferson airplane Grace Slick την Janis Joplin και οχι μονο αλλα δεν με πειραζει καθολου.

-         Β.Φ. Ο καλυτερος σου δισκος ειναι το Pampered Menial σωστα;

-         David Οχι ο καλυτερος μου ειναι ο τελευταιος ο Echo and Boo ειναι οτι καλυτερο εχω γραψει τα τελευταια χρονια που αποφασισα να  ξανα φτιαξω τους Pavlovs Dog .

-         Β.Φ. Ψαχνοντας βρηκα οτι εχεις 2 διαφορετικους δισκους που αφορουν τον τριτο σας album τι εγινε εκει γιατι ο ενας ονομαζετε Third  και ο αλλος Has Anyone Here Seen Sigfried?

-         David Οταν πηγαμε εκεινη την περιοδο στη δισκογραφικη μου ειπαν την σκουπιδια ειναι αυτα που μας εφερες και αρνηθηκαν να το βγαλουν στην κυκλοφορια αργοτερα βεβαια κυκλοφορισε χωρις την αδεια μου και χωρις να το μαθω εγκαιρα εαν το μαθαινα να ξερεις οτι αυτος που το εκανε δεν θα ζουσε τωρα,ξερεις ο Jesse James ηταν απο το Missouri και εγω ειμαι απο το Missouri τη θα γινοταν αν εκλεβες τον Jesse James; θα ησουν νεκρος τωρα.

-         Β.Φ. Για τις φημες που λενε οτι αυτοκτονισες γιατι ακουγες οτι ολοι σε νομιζαν για γυναικα τι εχεις να πεις.

-         David Οπως βλεπεις ειμαι μπροστα σου ολοζωντανος

-         Β.Φ. Ο θεος να σε εχει καλα David

Περιμενωντας λοιπον να αρχισει η συναυλια ειχα και μια μικρη συνομιλια με τον κιθαριστα του group Bill Franco οπου και με ρωτησε καποια στοιχεια για τα κτηρια του μυλου και μου ειπε οτι πρωτη φορα παιζει σε τετοιο χωρο ειναι 43 χρονων και εχει και ενα γιο 17 ετων (θα ηθελα να εισαι πατερας μου του ειπα)
Και γελωντας αφου συνομιλησαμε για λιγο για την εμπειρια που εχει να ειναι με τους  Pavlovs Dog  τα τελευταια χρονια ,μου ειπε ειναι ετοιμο το φαγητο μου θα τα πουμε μεσα.

 Με ενα σπαρο 2 τριγωνια

Ενω περνουσε η ωρα εμφανιζετε ενας με μια παραξενη φρατζα και με ρωταει εαν ειναι καποιος εδω για να αφησει μια λιστα καλεσμενων και αφου πιανουμε κουβεντα μου αποκαλυπτει οτι  ειναι ο τραγουδιστης των Skelters :

-Β.Φ. Εχεις λιγη ωρα για μια μινι συνεντευξη ;(Με ενα σμπαρο 2 τριγωνια σκεφτομαι)

-Angel Skelter Ναι βεβαιως.

-Β.Φ Skelters σημαινει κατι συγκεκριμενο;

- Angel Skelter Το ονομα μας το εχουμε βγαλει απο το τραγουδι των Beatles helter skelter εσκεμενα διοτι ηταν το πρωτο κομματι των Beatles και το πρωτο κομματι στο κοσμο που ειχε σκληρο ηχο και επειδη λενε τους Beatles «φλωρους» υποθετικα! θελαμε να βγαλουμε το ονομα μας με το συγκεκριμενο τραγουδι των  Beatles για να αποδειξουμε οτι οι Beatles δεν επαιζαν μονο ενα ειδος μουσικης.

-Β.Φ.Ειστε μια Hard Rock μπαντα ή ειστε κατι το υβριδικο;

-Angel Skelter Ειμαστε Rock και πολλες φορες Hard θα παιξουμε και Hard Rock και Blues και Funk και Dance θεωρω οτι ο μουσικος πρεπει να εχει πολλα μουσικα ακουσματα για να γραφει και καλυτερη μουσικη αλλα ουσιαστικα ειμαστε μια Rock μπαντα που παιζει πολλα ειδη αλλα παντα με βαση το Rock δεν ειμαστε δηλαδη Hard Rock για τι λεγοντας Hard Rock ειναι σαν να σε βριζουνε γιατι αυτη την στιγμη δεν πουλαει το Hard Rock οποιοσδηποτε παιζει με ηλεκρικη κιθαρα led zeppelin  τον λενε παλιομοδητη Hard Rockα και οπως καταλαβαινεις ετσι παει το συστημα.

-Β.Φ. Δηλαδη οι επιροες σας περα απο τους Beatles ποιες ειναι;

- Angel Skelter Οι επιρροες μας ειναι οι U2, Queen, led zeppelin, john lennon, little Richard ,deep purple και πολλα πραγματα απο την δεκαετια του 70 του 80 του 90 αλλα απο το 2000 οχι τοσο πολυ γιατι θεωρουμε οτι η μουσικη οσο περνανε τα χρονια γινεται χειροτερη απο τις προηγουμενες δεκατειες γιατι αν αναλογιστουμε ποσες κομματαρες εχουν γραφτει το 60-70 και το 80 καθε μηνα υπηρχαν ποσα hits στο ραδιοφωνο τωρα δεν γινοντα αυτα, τα τραγουδια που παιζονται τωρα ειναι πολυ αδιαφορα μουσικα.

-Β.Φ.Πιστευεις οτι ειναι τραγουδια που γραφονται οταν ο καλιτεχνης ειναι στην «τουαλετα;»

-Angel Skelter Ειναι τραγουδια που γραφονται πιο πολυ για να πουλησουνε και αυτο ειναι κακο δεν σε τιμαει σαν μπαντα για να πουλησεις κανε κατι αλλο

-Β.Φ.Οσον αφορα τους Pavlovs Dog πως σου φαινετε η συγκεκριμενη εμπειρια τους εχεις σαν επιρροη;

-Angel Skelter Μου αρεσουν οι Pavlovs Dog μου αρεσει και η φωνη του τραγουδιστη δεν θα ελεγα οτι τους εχουμε σαν ιδιαιτερη επιρροη ομως μου αρεσουν τα τραγουδια τους ,χαιρομαι που ανοιγουμε αυτη τη συναυλια ελπιζω να πανε ολα καλα εχουμε ανοιξει την συναυλια των ZZ Top στην Αθηνα του Lousiana Red του Paul Dianno(ex Iron Maiden) των Iron Butterfly και των Purresence που ειχαμε την τυχη να τους εχουμε και κατω στο κοινο οπου και τους καλεσαμε να παιξουν με τα δικα μας οργανα στη σκηνη.

-Β.Φ. Τα πληνατε μετα γιατι παλιοτερα επικρατουσε ενας πανικος απο οτιδηποτε αγγιζαν οι καλιτεχνες απο τους  fun τους.

-Angel Skelter Ειναι πολλοι καλοι οι purresence σαν κοινο και πολυ φιλικοι να φανταστεις οτι με το που παιζαμε μια συγχορδια καταλαβαιναν πιο τραγουδι θα παιζαμε χορευανε γενικως ηταν πολυ καλο κοινο και οι ιδιοι.

-Β.Φ.Δισκογραφικη δουλεια:

-Angel Skelter Δισκογραφικη δουλεια κυκλοφορισε πριν απο εναμιση χρονο απο τη LYRA με τιτλο «explain to me» που εχει 9 κομματια διαφορετικου τυπου ολα μεταξυ τους με επιρροες απο Little Richard ,Deep Purple ,Led Zeppelin και  kiss και ποια επιρρεαζονται και  απο U2 ειναι ενα συνοθιλευμα μουσικης εχουμε και funk κομματια. Ο δισκος μας κυκλοφορισε το 2009 τον Ιουλιο και περιεχει 3 μπαλαντες  οπως το My Life Has Changed τυπου Lennon, Harrison ,Queen το See How Much I Love You το οποιο εχει γινει και videoclip που υπαρχει και στο youtube για οποιον θελει να το ακουσει επισης εχουμε το Corruption το οποιο ειναι progressive hard rock και ειναι το πιο σκληρο κομματι μας ,το Journey το οποιο ειναι ενα instrumental funk blues στα δεδομενα του Stevie Ray Vaughan και των  Blues Wire,το Explain To Me το οποιο το ειχα γραψει πολυ μικρος και το εχω αφιερωση στον John Lennon που ειναι και το ινδαλμα μου και μιλαει για την παγκοσμια αγαπη που δεν υπαρχει στις μερες μας, το Now Is The Chance που ειναι ενα κομματι με βαση τους  Bon Jovi ,το She’s A Liar που ειναι ενα 80’s κομματι με επιρροες απο παραπολλους καλλητεχνες.

-Β.Φ Ειστε δηλαδη μια πολυμορφηκη μπαντα! Που απεφθηνετε σε ολο των κοσμο

-Angel Skelter Ναι μια πολυμορφηκη μπαντα οπως και οι Queen παλιοτερα πιστευω οτι ειναι μεγαλο ατου μιας μπαντας να μην παιζει μονο ενα ειδος εμεις ακουμε τα παντα θα παιξουμε και  rockabilly και μπαλαντες.

-Β.Φ Θα παμε στους Bon Jovi στις 20 Ιουλιου;(Τα πρωτα εισητηρια για τη θεση standing εχουν εξαντληθη κιολας!)

-Angel Skelter Θεωρω οτι μια μπαντα οταν μεγαλωνει οπως ειναι οι Bon Jovi δεν μπορεις να ακουσεις τον Bon Jovi που ειναι μεγαλος πια και δεν μπορει να τραγουδισει η τον Bono των U2 πηγα στη συναυλια αλλα ο Bono δεν ηταν ο Bono του 87 με αυτη την λογικη λεω ΟΧΙ αλλα με την λογικη το οτι θα ερθουν οι Bon Jovi στην Ελλαδα λεω ΝΑΙ αλλα δεν θα ειναι οι Bon Jovi που ξερουμε.

-Β.Φ Δηλαδη οι  Bon Jovi ηταν για σενα μεχρι το Crossroads μετα θεωρεις οτι πηραν λαθος δρομο;

-Angel Skelter Νομιζω οτι θα επρεπε να ακολουθησουν το πραδειγμα του BrΘce Springsteen και να καρατησουν πιο χαμηλους τονους

-Β.Φ Θα προτιμουσες ενα never ending tour οπως του Bob Dylan;

-Angel Skelter Ναι θα το προτιμουσα δεν εχουν ανα μας πουν κατι τα νεα τραγουδια των Bon Jovi ενω τα παλια τα ακουμε και τα γουσταρουμε πιστευω οτι καποιο group οταν δεν εχει κατι αλλο να δωσει θα πρεπει να σταματαει.

Και το Live ξεκιναει

Ετσι εξεληχθηκε η βραδια αφου πιασαμε το καθιερωμενο καγκελο αρχισε μετα απο λιγο η συναυλια με τους skelters να μας διασκεδαζουν και να μας ανεβαζουν με τους ποικιλους ρυθμους του rock n roll και να μας θυμιζουν την εποχη  των Beatles αλλα κα τις μετεπειτα εναλαγες τις μουσικης παιζοντας 40 λεπτα που κανενας μας δεν εμεινε ανικανοποιητος απο το αποτελεσμα, με τα δικα τους κομματια και 2 διασκευες απο Beatles και Lennon το Don't Let Me Down και το Come Together που μας καλουσαν να τραγουδισουμε μαζι τους χτυπωντας παλαμακια ρυθμικα μετα το «σσσσστ»,  μας αποχαιρετισαν για να παρουν την σκυταλη οι ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΟΙ  Pavlovs Dog.

Ζουν και βασιλευουν

Μεσα στα χειροκροτηματα εμφανιζετε ο David Surkamp τραγουδιστης των  Pavlovs Dog και μας δινει το χερι του σαν να μας καλοσωριζει στο σπιτι του και να μας λεει καλως ηλθατε θα κανουμε οτι μπορουμε για να περασετε καλα .
Αφου λοιπον μας καλοσωρισαν με το πανεμορφο Preludin και το νοσταλγικο Late November o David Surkamp μας πληροφορισε οτι ο αγαπημενος του drummer στην προηγουμενη τους συναυλια ενιωσε ενα πονο στην κατω κοιλιακη χωρα και δεν μπορεσε να τον ακολουθησει στην περιοδεια τους και ως drummer στη θεση του Kirk Sarkisian πηρε ο καλος του φιλος και παραγωγος του τελευταιου του album.
Συστηνοντας μας το group ο David Surkamp διακριναμε την γυναικα του Sara Surkamp και 2 αλλες αιθεριες υπαρξεις που δεν εμειναν ασχολιαστες απο τον ανδρικο πληθισμο που παρα την ομορφια τους εδωσαν οτι καλυτερο ειχαν η Jessica στο μπασο και  η Abbie στο βιολι κατι που ειχαμε να δουμε χρονια σε ροκ μπαντα και μας εξεπληξε ευχαριστα.
Μεσα στο πολυ δυνατο playlist υπηρχαν και τα κλασσικα hit οπως episode,lost in America, subway sue το valkyrie  που μας καλουσε η Sara Surkamp να αναφωνησουμε ολοι το ρεφραιν του τραγουδιου bring back the good old days σαν να μας λεει και αυτη με τη σειρα τις οτι εχουμε κορεστη  με τοση εμπορικη αλλα καθολου ποιοτικη μουσικη και φυσικα η βραδια δεν θα μπορουσε να τελειωσει με την μεγαλυτερη επιτυχια τους το Julia οπου και τραγουδουσε ολο το κοινο.
Με το περας της συναυλιας ο David Surkamp μας ανειγκηλε οτι θα υπαρχει ενα τραπεζι στο πισω μερος του club για να μας υπογραψει οτι θελουμε πραγμα που δεν συνηθιζετε απο τα συγκροτηματα που επισκεπτονται την χωρα μας να ειναι τοσο ανοιχτα και φιλικα αλλα περισσοτερο αλαζονικα θα ελεγα.
Οντως μεσα σε λιγη ωρα ολο το Group βγηκε για φωτογραφιες ,κουβεντουλα και αυτογραφα.ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ROCKSTAR !

Ηταν μια πολυ ομορφη βραδυα με πολυ rock μουσικη με τους skelters να μας θυμιζουν τους Beatles και οτι η Ελληνικη ροκ δεν εχε πεθανει υπαρχει ακομα και θα προσπαθει να επιβιωνει μεσα απο το βουρκο του εμπορικου και εφημερου σουξε.
Και φυσικα οι  Pavlovs Dog βαζοντας ακομα μια συναυλια στο ενεργητικο μας και κανοντας μας πιο ευτυχισμενους με τις πενες που μοιρασαν οι David Surkamp και Bill Franco οπως και τα αυτογραφα και τις φωτογραφιες που μας εδωσαν μετα το show.




























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου