Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

Συνέντευξη Άγγελος Χαραβιτσίδης (The Skelters) και Γιώργος Κάτσιας (All the Young Dudes)


Ένα διαφορετικό live tribute θα απολαύσουν όσοι πιστοί θα παρευρεθούν στην Πλαζ Αρετσούς στην Καλαμαριά την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021.

Tribute των Beatles από τους Skelters και του David Bowie από τους All The Young Dudes.

 


Γιώργος Κάτσιας (All The Young Dudes)

- Είστε ένα tribute group για τον ziggy stardust και τον Λευκό Δούκα, είναι αφιερωμένο αυτό το tribute κάπου και εάν ναι, σε ποιο κομμάτι του λαμπρού αυτού καλλιτέχνη της glam rock;-Το συγκεκριμένο tribute act προσπαθεί να καλύψει τις μεγαλύτερες επιτυχίες του μεγάλου αυτού καλλιτέχνη κατά την διάρκεια της καριέρας του με μια δόση προσωπικής προτίμησης. Δεν μπορούμε να κρύψουμε ότι έχουμε μια ιδιαίτερη αδυναμία στην Glam Rock περίοδο του David Bowie.

- Το γκρουπ είναι αποκλειστικά Bowie tribute ή είναι πολύ συλλεκτικό με μέλη από αλλά γκρουπ;
- Το σχήμα αυτό με την συγκεκριμένη αυτή σύσταση μελών αποτελεί αποκλειστικά ένα tribute στον David Bowie. Τα μέλη μας, βέβαια, συμμετέχουν και στα δικά τους  προσωπικά σχήματα. "Προερχόμαστε" από τα Θεσσαλονικιά συγκρότημα Popscene και Razzor Cat

- Ποιο είναι το όνομα του γκρουπ και με ποια αφορμή βγήκε; 
- Το γκρουπ έχει το όνομα All The Young Dudes και προέρχεται από το τραγούδι του David Bowie. Ας πούμε ότι μας "εκφράζει και προσωπικά" λόγω του νεαρού της ηλικίας μας.

-Γιατί επιλέξατε αυτόν τον καλλιτέχνη να τιμήσετε μουσικά και όχι κάποιον άλλο;
-Δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος γιατί επιλέξαμε συγκεκριμένα τον David Bowie; Ευθύνεται νομίζω η κοινή αγάπη για αυτόν τον καλλιτέχνη. Η ιδέα γεννήθηκε λίγο μετά τα νέα του θανάτου του οπότε νιώσαμε λίγο παραπάνω την ανάγκη να τον τιμήσουμε.

-Μουσικά θα συνυπάρξετε και με τους Skelters, θα δούμε κάποια κοινή εμφάνιση να λέτε κάποιο τραγούδι του μαζί;
-Η βραδιά είναι αφιερωμένη τόσο στον David Bowie όσο και στους The Beatles. Οι The Skelters θα αναλάβουν να μας γεμίσουν με τον ήχο των Σκαθαριών, οπότε όχι δεν θα υπάρξει κάποια εμφάνιση μαζί μας στην σκηνή.

-Η εμφάνιση αυτή θα ηχογραφηθεί; Ώστε εάν κάποιος θα ήθελε να την έχει;
-Δεν γνωρίζω, ωστόσο νομίζω πως όχι.

-Έχουν προγραμματιστεί άλλες εμφανίσεις και που; 
Δεν υπάρχει ακόμα κάτι επίσημο. Πάντως, είμαστε έτοιμοι γεμάτη με όρεξη και νέες ιδέες και ότι προκύψει στο μέλλον!



Άγγελος Χαραβιτσίδης (The Skelters)




-Από ότι θυμάμαι είστε ένα κατ εξοχήν Beatles group, τι θέλω να πω έχεις το attitude του John Lennon, το όνομα σας το έχετε πάρει από τραγούδι τους και έχεις γράψεις το explain to me για τον ίδιο. Τι περιμένουμε να δούμε σε αυτό το live tribute των Skelters για τους Beatles; 

 -Ακριβώς έτσι. Το “Explain To Me”  ήταν το πρώτο κομμάτι που έγραψα το 1998 και μάλιστα οι αρχικές επιρροές μου ήταν το “The Man Who Sold The World” και το “Miss Sarajevo” των U2,  στην πορεία όμως με την προσθήκη των φωνητικών και των στίχων το άλλαξα και το έκανα  ένα old time classic Lennon  song  που ο κόσμος αγαπά τόσο πολύ και το αφιέρωσα στον John. Μετά κατάλαβα πόσο πολύ είχα επηρεαστεί από τα τραγούδια του God, Mind Games, Real Love και ένα σωρό άλλα... Στο live αυτό θα παίξουμε  κομμάτια που οι Beatles ηχογράφησαν από το 1963 έως το 1969 με έμφαση κυρίως στα πιο “γνωστά” τους και στο αγαπημένο μας “White Album”!


-Πιστεύεις ότι θα μπορούσατε να το στείλετε στον Paul Macartney και να πει, μου θυμίζετε εκείνες τις εποχές; 

-Σίγουρα ναι,  θα του αρέσει πολύ, άλλωστε είναι ο “Πατέρας” μας μουσικά!


-Με το Bowie tribute θα συνεργαστείτε 1η φορά στη σκηνή; θα έχουμε κάποιο τραγούδι που θα το πείτε μαζί; και αν ναι με ποιανού τρόπο του Bowie ή των Beatles; 

-Ναι είναι η πρώτη φορά που θα συνεργαστούμε, αν κατά την διάρκεια της συναυλίας προκύψει να πούμε όλοι μαζί κάποιο τραγούδι θα χαρούμε πολύ, με των τρόπο των Beatles φυσικά. Χα!


- Αλήθεια είχε γίνει καμία συνεργασία ποτέ Bowie με τους Beatles ή με κάποιο μέλος τους;

-  Aρχικά να πω ότι  και ο David είχε επιρροή τους Beatles και μάλιστα όπως έχει δηλώσει αρκετές φορές ο Lennon ήταν Μέγιστη Επιρροή για τον ίδιο.  Είχαν συνεργαστεί οι δυο τους στον δίσκο Young Americans, συνέθεσαν  μαζί το κομμάτι “Fame” όπου ο  Lennon έκανε τα φωνητικά και έπαιξε κιθάρα όπως και η version που ηχογράφησαν ξανά στο “Across The Universe” του Lennon. Είχαν γίνει φίλοι στα 70s και ο David αγαπούσε πολύ τον Lennon, αυτό φαίνεται και από το video από την συναυλία του στις 8 Δεκεμβρίου του 1983 στο Hong Kong όπου ερμηνεύει το Imagine και δακρύζει. Ένα περιστατικό που συνέβει όπως διηγείται ο Bowie, ήταν το το 1974 στο ξενοδοχείο όπου διέμενε στην Νέα Υόρκη,  ήταν 3 τα χαράματα  και εμφανίστηκε ο Lennon μαζί τον McCartney μπροστά στην πόρτα του!  Εκείνη την μέρα του είπανε να φτιάξουν ένα Super Group οι τρείς τους! Τελικώς δεν έγινε ποτέ..


-Τι άλλο περιμένουμε από τους Skelters; εμφανίσεις, ηχογραφήσεις, νέο single; 

-Εκτός από την εμφάνιση μας στην πλάζ της Αρετσούς στις 19 Σεπτεμβρίου, έχουμε  κλείσει κάποιες εμφανίσεις The Skelters duet στην Θεσσαλονίκη, στις 23 Σεπτεμβρίου στο Καφωδείο Ελληνικό, στις 30 Σεπτεμβρίου, 28 Οκτωβρίου, 25, Νοεμβρίου, 23 Δεκεμβρίου στο Crow, από κει και πέρα είμαστε σε επαφές με διάφορους χώρους και θα κλειστούν και άλλα live. Αυτή την στιγμή τελειώνουμε τις μίξεις τριών covers που είχαμε ηχογραφήσει τον καιρό που είμασταν σε lockdown και σκοπεύουμε να δημοσιεύσουμε άμεσα στο Youtube μόλις τα videoσκοπήσουμε. Επίσης έχουμε συνθέσει και ηχογραφήσει ήδη αρκετά νέα κομμάτια τα οποία πιστεύω μπορούνε με την προσθήκη  μερικών ακόμη να κυκλοφορήσουν σαν νέο το The Skelters album μέσα στο 2022!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου