Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Krossfire



Οι Krossfire μετά από την εμφάνιση τους στο Harley Bar στην συγκέντρωση των Macedonian Warriors στην Θεσσαλονίκη πέρασαν και από την Μουσική Σκηνή Academys στην Ορεστιάδα όπου και μας μίλησαν για τον δίσκο τους ,την Μακεδονική Σημαία και την μουσική τους.



-Πότε και πως ξεκίνησε αυτό το συγκρότημα;
Dimo Petkov- Το συγκρότημα μας ιδρύθηκε περίπου 11 χρόνια πριν ,το 2001 από 3 μέλη του συγκροτήματος  τον Georgi Koushev – guitars,τον Georgi Driev – bass και τον Spas Markov – drums .Στην αρχή υπήρχαν και αλλά μέλη ,τα παιδιά είχαν άλλον τραγουδιστή και η αρχική σύνθεση του γκρουπ ήταν με 2 κιθάρες, αλλά τώρα έχουμε μια κιθάρα και πλήκτρα(Peter Boshnakov – keyboards)στην θέση της δεύτερης κιθάρας .Στην αρχή το γκρουπ μας ήταν Heavy Metal.

-Τώρα είστε ένα Power metal γκρουπ.
Dimo Petkov -Όχι ακριβώς ,είμαστε κάτι ανάμεσα σε Power και Progressive Metal.

-Δηλαδή είστε σαν τους Queensryche;
Dimo Petkov- Περίπου αλλά εμείς είμαστε πιο Progressive οι Queensryche είναι πιο Rock για μας .Ίσως να μοιάζουμε περισσότερο στους Kamelot.

-Πείτε μου λίγα λόγια σχετικά με το album σας .Έχετε κάποιο θέμα;
Dimo Petkov-Είναι το πρώτο μας album κα λέγετε “Learning To Fly”,το album αυτό βγήκε τον περασμένο χρόνο ,τον Μάιο του 2011 στην Βουλγαρία ,όπου και εκδόθηκε από εμάς .Στο τέλος όμως του 2011 στις αρχές του Νοεμβρίου κάναμε μια συμφωνία με μια Γερμανική Metal δισκογραφική εταιρεία την PURE STEEL RECORDS, μας είχαν ακούσει από το ιντερνέτ και τους αρέσαμε πολύ ,έτσι μας πρότειναν συμβόλαιο για 8 χρόνια και 2 δίσκους .Ο δίσκος μας δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο θέμα ,έχει 8 τραγούδια και 2 instrumental κομμάτια ,οι στίχοι μας έχουν διαφορετικά θέματα ,δεν καλύπτουμε ένα μόνο θέμα.
Georgi Koushev-Τα θέματα μας είναι κοινωνικά και βασίζονται και σε ιστορίες .Έχουν λίγο από όλα.

-Έχετε ένα τραγούδι όπου και τραγουδάει μια κοπέλα το “The One”,πείτε και μου γι’ αυτό .Γιατί επιλέξατε μια γυναικεία φωνή για αυτό το τραγούδι.
Dimo Petkov-Είναι το τελευταίο τραγούδι του δίσκου μας,το γράψαμε το 2008 όταν ξεκινήσαμε να γράφουμε τα τραγούδια για το δίσκο μας .Ήταν δικιά μου ιδέα να βάλουμε γυναικεία φωνή στο τραγούδι και όχι να το τραγουδήσω μόνος μου. Είναι ένα τραγούδι  αγάπης ,ένα τραγούδι για την γυναίκα μου, έτσι το ένιωσα.

-Εσύ έγραψες το τραγούδι;
Dimo Petkov-Όχι εγώ έγραψα τους στίχους ,την μουσική την έγραψαν οι Peter Boshnakov, Georgi Koushev.
Georgi Koushev-Το θέμα του τραγουδιού αυτού είναι 2 άνθρωποι που μιλάνε για το πόσο αγαπάνε ο ένας τον άλλον. Γι’ αυτό και θέλαμε μια γυναικεία φωνή.
Dimo Petkov-Η γυναικεία φωνή σε αυτό το τραγούδι είναι η αδελφή του Georgi Koushev.
Georgi Koushev-Ναι τα γυναικεία φωνητικά είναι της αδελφής  μου, της Violeta Kousheva που είναι στην Αμερική τώρα όπου και σπουδάζει τραγούδι και θέατρο .Το ηχογραφήσαμε λίγο πριν φύγει για την Αμερική ,το δοκιμάσαμε και με άλλες γυναικείες φωνές αλλά αυτή ήταν η ιδανική για το συγκεκριμένο τραγούδι.

-Έχετε άλλες εμφανίσεις ;Και που;
Dimo Petkov-Έχουμε άλλες 4 μέχρι στιγμής ,αλλά οι περισσότερες είναι στην Βουλγαρία .Οι περισσότερες μας συναυλίες είναι σε μοτοσυγκεντρώσεις στην Βουλγαρία που υπάρχουν και πολλές μοτοσυκλετιστικές λέσχες ,τους αρέσει πολύ το γκρουπ μας και η μουσική μας και μας στηρίζουν πολύ δυνατά ,συγκεκριμένα μια λέσχη μοτοσικλετιστών οι Black Roses.
-Έχετε και έναν από αυτούς μαζί σας σήμερα.
Dimo Petkov-Ναι είναι ο αρχηγός τους ο Emil Lazarov.

-Δεν είναι μέλος του γκρουπ σας.
 Georgi Koushev-Όχι είναι κάτι μεγαλύτερο για είναι σαν αδελφός μας.

-Είναι ο manager σας;
Dimo Petkov-Ναι μπορεί να το πεις αυτό ,μας έχει κανονίσει σχεδόν όλα μας τα Live.

-Είδα στο ιντερνέτ ,σε ένα βίντεο που έχετε στο youtube ότι παίξατε στην συγκέντρωση των Macedonian Warriors και τραγουδήσατε το Alexander the Great των Iron Maiden,τότε Dimo σε είδα να σηκώνεις την σημαία της Ελλάδας με το Άστρο της Βεργίνας. Αυτό σας το είπε κάποιος να το κάνετε ,ήταν από την αγάπη σας για του Έλληνες; Πως έγινε;
Dimo Petkov-Καταρχήν να πω ότι κανένας δεν μου είπε να σηκώσω αυτή την σημαία ,μου αρέσει η ιστορία του Μεγάλου Αλέξανδρου και θέλαμε να το παίξουμε αυτό το τραγούδι ειδικά στην Ασπροβάλτα για τους Macedonian Warriors που τους αρέσει πολύ ,όπως και σε μας βέβαια ,είμαστε fun των Iron Maiden.

-Όπως είπατε πριν παίζετε συνήθως σε μοτοσυγκεντρώσεις ,γιατί; Είστε και εσείς μοτοσικλετιστές;
Dimo Petkov-Όχι δεν είμαστε μοτοσυκλετιστές αλλά μας αρέσει ο κόσμος των μοτοσυκλετιστικών λεσχών ,ξέρουν πως να περνάνε καλά ,τους αρέσει η μουσική μας και έχουμε πολύ καλές σχέσεις με όλους, είναι σαν αδέλφια μας. Έχουν πολύ πάθος σαν κοινό και δεν έχω δει τέτοια αντίδραση σε άλλες λέσχες ,στην Βουλγαρία ειδικά.

-Και μια τελευταία ερώτηση .Τι σχέδια έχετε για το μέλλον;
Georgi Koushev-Αυτή την στιγμή ετοιμάζουμε τον καινούριο μας δίσκο ,έχουμε έτοιμα 2 νέα κομμάτια ,έχουμε δοθεί σε αυτό το δίσκο ,ψάχνουμε πράγματα ,κατεβάζουμε ιδέες για ποιο μελωδικά πράγματα και ίσως πιο σκληρά, αυτός είναι ο στόχος μας για τώρα .Να φτιάξουμε τον νέο μας δίσκο πιο δυνατό και να παίζουμε όσο γίνετε σε ποιο πολλά Live στην Βουλγαρία και στο εξωτερικό.
Dimo Petkov-Πιστεύω ότι θα σας αφήσει έκπληκτους το νέο μας album αλλά ευχαρίστα ,θα είναι λίγο διαφορετικό από το 1ο μας album.

-Διαφορετικό μουσικά ή θα έχετε και κάποια συνεργασία μέσα σε αυτό το δίσκο;
Dimo Petkov-Θα είναι σίγουρα ποιο δυνατό ,όσο για συνεργασία δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα αν θα έχουμε και ποιον.

-Σας ευχαριστώ πολύ θα σας δω στο Live.

Ήταν πράγματι μια πολύ ωραία βράδια  με πολύ Metal μουσική ,οι Krossfire έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό τραγουδώντας δικά τους κομμάτια από τον 1ο προσωπικό τους δίσκο αλλά και διασκευές από Helloween,Sabbaton,Iron Maiden,Metallica.Blind Guardian,Manowar και Concemption με μεγάλη επιτυχία .Περιμένουμε να τους ξαναδούμε για να περάσουμε μια ακόμα φανταστική metal βράδια. Ευχαριστώ θερμά τους  Macedonian Warriors και την Μουσική Σκηνή Academys για την βοήθεια τους και την διοργάνωση αυτού του δυνατού Live.



























































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου