Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023

Συνέντευξη Underhill West



Σκοπός μας η εξάπλωση της μουσικής μας προς την δύση!



Ένα πολλά υποσχόμενο συγκρότημα αυτή την φορά από την περιοχή μας ,την γειτονική Ξάνθη ,δίδυμο που δημιουργήθηκε από τους Μιχάλη Χατζόπουλο και Αναστάσιο Αβραμίδη που μας εκπλήσσει με την μουσική εφευρετικότητα του ,φτιάχνοντας θα λέγαμε το δικό του είδος ,ένας fusion pop ήχος που δεν μοιάζει με άλλους , κατάφερε λοιπόν να γράψει για το album τους "Mission", το παγκόσμιο περιοδικό Billboard  και να βάλουν την πόλη τους στο παγκόσμιο μουσικό χάρτη!

 Δείτε την συνέντευξη του Billboard ΕΔΩ!

1)Δυτικά κάτω από το λόφο σημαίνει το όνομα σας αλλά εσείς είστε στην ανατολική πλευρά της Ελλάδας ,πως εμπνευστήκατε το όνομα σας αυτό;

Το όνομά μας είναι παρμένο από το μυθιστόρημα ‘Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών’ όταν ο πρωταγωνιστής χρειάστηκε ένα κωδικό όνομα για να ξεκινήσει την αποστολή του και χρησιμοποίησε το Underhill. Έτσι και εμείς ξεκινώντας την αποστολή μας το 2005 επηρεασμένοι από την δυτική κουλτούρα ονομαστήκαμε Underhill με σκοπό την εξάπλωση της μουσικής μας προς την δύση.


2)Είστε ένα πολύ ιδιαίτερο δίδυμο με μουσική ευφάνταστη ,συνδυάζει  την ηλεκτρονική μουσική με την ροκ ,την ποπ ,είναι ένας fusion pop συνδυασμός που δεν μοιάζει με κάτι που να έχουμε ακούσει στις μέρες μας ,θα σκεφτεί κάποιος πως αλήθεια κατάφεραν να βάλουν αυτό το είδος στον μουσικό χάρτη;

Έχοντας αγαπήσει και μελετήσει σε βάθος αυτά τα είδη μουσικής που αναφέρατε στα χρόνια της πορείας μας, ανακαλύψαμε τον μουσικό εαυτό μας σε κάποιο βαθμό που κρατήσαμε από αυτά τα είδη τα στοιχεία που μας εκφράζουν.  Έτσι, όταν δημιουργούμε πλάθουμε την αισθητική που θα θέλαμε εμείς να ακούσουμε με τα στοιχεία αυτά, ένα πάντρεμα ρυθμών, μελωδιών και ηχοχρωμάτων όσο πιο φιλόξενο γίνεται σε εμάς. Αυτό ξεκίνησε το 2019 με το single μας “Average Guy” που σηματοδοτεί την έναρξη αυτού του ήχου μας, εντάθηκε κατά πολύ με το γεμάτο πειραματισμούς σε ενορχηστρώσεις και συνθέσεις“Restart” (2020) και κορυφώνεται με τον καινούριο μας δίσκο “Mission” (2022) που μας εκφράζει τόσο πολύ ώστε να τον θεωρούμε σχεδόν ανάμνηση της παιδικής μας ηλικίας. 


3)Μάθαμε πρόσφατα ότι το διεθνούς φήμης περιοδικό Billboard έγραψε για εσάς, πως έγινε αυτό ; Το προκαλέσατε ή σας ανακάλυψαν;

Αφενός θα έλεγε κανείς πως το προκαλέσαμε δουλεύοντας με πάρα πολλή αγάπη και αφοσίωση τον καινούριό μας δίσκο, διότι σε εκείνα τα επίπεδα δημοσιογραφίας και μουσικής αξιολόγησης οι γνωριμίες και η τύχη απλά δεν φτάνουν. Η αλήθεια είναι πως υπήρξε μία στόχευση της κυκλοφορίας του νέου δίσκου μας προς την Αμερική λόγω του στίχου, του πρωτοποριακού concept που είχαμε την ελπίδα ότι θα εκτιμήσουν αλλά και της παραγωγής, και αρχικά άνοιξαν κάποιες πόρτες και έγιναν συνεντεύξεις σε άλλα αμερικάνικα μουσικά περιοδικά όπως το Ascendant Magazine και το Just American News. Έτσι καταλήξαμε να κινούμε το ενδιαφέρον του Billboard Music World, το οποίο άκουσε τον καινούριο δίσκο μας κάναμε την συνέντευξη και υπήρξε αυτό το δημοσίευμα.


4)Δισκογραφικά πόσα album έχετε;

Έχουμε κυκλοφορήσει σύνολο 4 EP, δύο album και 5 singles.

5)Μετά την επιτυχία σας αυτή στο billboard είστε μουσικοί πρεσβευτές όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της πόλης σας της Ξάνθης ,πιστεύεται ότι θα μπορέσετε να βοηθήσετε με αυτόν τον τρόπο να ακουστεί η πόλη και να υπάρξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την πόλη και για νέους από την περιοχή να κυνηγήσουν το όνειρο τους μουσικά ;

Μας τιμάτε πολύ με τα λόγια σας. Η αλήθεια είναι πως η Ξάνθη έχοντας βγάλει παγκοσμίου βεληνεκούς μουσικούς όπως τον Μάνο Χατζιδάκι,  δεν θα τολμούσαμε να βάλουμε τον εαυτό μας σε αυτή τη θέση παρά μόνο να εμπνεόμαστε από αυτούς που εμείς θεωρούμε πρεσβευτές. Η αλήθεια είναι πως ήδη αρκετοί για τα δεδομένα μας Αμερικάνοι ακροατές έχουν μάθει πως υπάρχει μία μικρή πόλη στην Ελλάδα που λέγεται Ξάνθη αν κρίνουμε από τα στατιστικά της ιστοσελίδας μας, και αυτό μας χαροποιεί. Η πόλη μας είχε και έχει σπουδαίο μουσικό υπόβαθρο το οποίο οι φορείς του πολιτισμού της πόλης μας δεν το υποστηρίζουν όπως θα του άρμοζε και αυτό μας στενοχωρεί. Αλλά είμαστε αισιόδοξοι. Ο κόσμος της Ξάνθης και πολλές επιχειρήσεις που ταιριάζουμε υποστηρίζουν το έργο μας και νιώθουμε μεγάλη ευγνωμοσύνη. Αν έχουμε βάλει έστω και ένα λιθαράκι στην απόφαση κάποιου νέου ξανθιώτη να κυνηγήσει το μουσικό του όνειρο εξ’ αιτίας μας, τότε όλοι μας οι κόποι αυτά τα χρόνια πιάσανε τόπο.


6) Έχετε κλείσει εμφανίσεις σε Ελλάδα ή και εξωτερικό;

Υπάρχει μία προσεχής συναυλία στο καλλιτεχνικό στέκι των Αθηνών Faust την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου όπου θα παίξουμε για πρώτη φορά τον καινούριο μας δίσκο ζωντανά και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για αυτό. Υπάρχουν πολλές συζητήσεις που γίνονται αυτές τις ημέρες για επόμενες εμφανίσεις μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό και θα θέλαμε μάλιστα να ευχαριστήσουμε πολύ τους ανθρώπους που μας βοηθούν για να ανταπεξέλθουμε σε αυτό τον όγκο επικοινωνίας εκπροσωπώντας μας. Μπορείτε να ενημερώνεστε για τις κλεισμένες ημερομηνίες μας και όλα μας τα νέα μπαίνοντας στην mailing list μας στο www.underhillwest.com .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου