Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Puressence

Συνέντευξη με τον Kevin Matthews των Puressence
Η καθαρή αίσθηση της μουσικής  είναι αυτό που προσπαθούμε να πετύχουμε

-Το όνομα του συγκροτήματος σας είναι Puressence,από πού το εμπνευστήκατε;
-Είναι ένα όνομα που μας ήρθε όταν ψάχναμε για όνομα και είχαμε καταλήξει στο The Presence αλλά υπήρχε μια άλλη μπάντα που λεγόταν  The Presence και εμείς απλά προσθέσαμε ένα «U» και έγινε το Puressence ,και λέει αυτό ακριβώς που ήμασταν εκείνη την περίοδο και αυτό που θέλαμε να πετύχουμε στην μουσική.

-Δηλαδή σημαίνει  αυτό που λέει η λέξη Καθαρή  Αίσθηση(Pure Essence).
-Ναι είναι η καθαρή αίσθηση της μουσικής ,είναι αυτό που προσπαθούμε να πετύχουμε.

-Γιατί πιστεύετε ότι οι Έλληνες σας αγαπάμε τόσο πολύ ,γιατί υπάρχει η φήμη ότι είστε ένα από τα αγαπημένα συγκροτήματα των Ελλήνων.
-Ίσως γιατί προσπαθούμε να  έχουμε τον ίδιο συναδελφικό ήχο με τους Έλληνες ,προσπαθούμε να δημιουργούμε μουσική με αίσθημα όπως η ιστορική μουσική της Ελλάδας ήχους σαν το Ρεμπέτικο που είναι μουσική με αίσθημα .Πάντα όταν ερχόμαστε στην Ελλάδα για συναυλίες προσπαθούμε να δίνουμε στους ανθρώπους ότι καλύτερο έχουμε ,γιατί ξέρεις “we feel half Greek”(νιώθουμε μισοί  Έλληνες).

-Έχεις σκεφτεί να μείνεις στην Ελλάδα και να ζήσεις εδώ;
-Ναι βεβαίως όταν αποσυρθώ και έχω τελειώσει με την μουσική θα ήθελα να ζήσω σε ένα νησί κάπου στην Ελλάδα ,αυτό είναι ένα από τα όνειρα μου για το μέλλον.

-Είναι κάποιο που προτιμάς περισσότερο;
-Ναι η Κρήτη.

-Θα ήθελα να μου πεις για το πως βλέπεις τη Βρετανική σκηνή; Πιστεύεις ότι πεθαίνει σιγά σιγά ;Γιατί βλέπουμε συγκροτήματα όπως οι Oasis,οι Verve,οι Stone Roses να διαλύονται ή και να σταματάνε την μουσική.
-Η μουσική στην Αγγλία είναι από πάντα πολύ καλή ,υπάρχουν νέες μπάντες που έρχονται και δεν τις έχετε ακούσει ακόμα ,τα μεγάλα συγκροτήματα όπως οι James αντικαθίστανται από άλλα πιο νέα συγκροτήματα ίσως όχι τόσο καλά αλλά είναι ακόμα στην αρχή .Έχουμε μια πολύ καλή σκηνή πιστεύω και στο Μάντσεστερ αλλά και στο Λονδίνο ,ίσως να έχουμε πέσει λίγο αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν συγκροτήματα που θα δώσουν ξανά ώθηση στην Βρετανική σκηνή.

-Υπάρχουν σκαμπανεβάσματα δηλαδή;
-Ναι βεβαία και υπάρχουν ,είναι καλά αυτά τα σκαμπανεβάσματα γιατί από την περίοδο που είμαστε στα κάτω μας σαν μουσική σκηνή θα βγει και κάτι  καλό.

-Πες μου λίγα λόγια για το τελευταίο σας δίσκο το «Solid State».
-Είναι ένας ακόμα στουντιακός δίσκος με προοδευτική μουσική.

-Είναι πιο «ώριμος» σαν δίσκος σε σχέση με τους άλλους;
-Ναι είναι γιατί και εμείς ωριμάζουμε ,είναι η αντανάκλαση της καριέρας μας, πιστεύω ότι έχει μια πολύ καλή επιλογή τραγουδιών ,είναι μια καλή αντιπροσώπευση του τι είμαστε ,ωριμάσαμε και ηλικιακά και μουσικά σε σχέση με το πρώτο μας δίσκο.

-Πες μου για το τι σας συνδέει με τους Έλληνες και είπατε «We are all Greeks now»(Είμαστε όλοι Έλληνες τώρα) .
-Όπως είπα και πριν έχουμε ένα συνδετικό κρίκο ,την μουσική ,προσπαθούμε λοιπόν να δώσουμε στους Έλληνες την καρδιά μας με το πάθος που έχουμε για την μουσική και νιώθουμε «Έλληνες» με τον τρόπο μας ,αν δεν νιώθαμε έτσι δεν θα ερχόμασταν στην Ελλάδα.

-Ρωτάω γιατί έχουμε ακούσει στις μέρες μας λόγο τις οικονομικής κρίσης στην χωρά μας να λέγετε από πολλές χώρες αυτή η φράση(We are all Greeks now),μήπως εννοείται την κρίση και όχι την μουσική;
-Κοίταξε η οικονομική κρίση είναι δυστυχώς παγκόσμια και πιστεύω ότι το σφάλμα δεν είναι της Ελλάδας ,εμείς ήρθαμε για να σας κάνουμε να ξεχαστείτε λίγο και προσπαθήσαμε το εισιτήριο είναι όσο πιο φτηνό γίνετε.

-Είναι τιμή μας να έρχεστε με τέτοιους σκοπούς ,να νιώθετε το κοινό σας και να προσπαθείτε να ελαττώσετε το κόστος για να μπορεί ο κόσμος να σας δει σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.
-Καταλαβαίνουμε την θέση που είναι οι Έλληνες  και προσπαθούμε από την πλευρά μας να κάνουμε ότι καλύτερο γίνετε ,πιστεύω ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες ,οι Έλληνες είστε  καταπληκτικό έθνος και  θα τα καταφέρετε.

-Σε ευχαριστώ πολύ Kevin
-Και εγώ σε ευχαριστώ.

Ήταν πράγματι ένα πολύ καλό Live στο μικρό αλλά πολύ καλό από ακουστική «Νότος» στην Αλεξανδρούπολη  όπου και έγινε η συναυλία των Puressence με τους INK ένα  τοπικό συγκρότημα Alternative Rock(βλέπε.Pearl Jam) με πολύ καλή  σκηνική παρουσία  που είχε πολύ ενέργεια και ενθουσιασμό παρουσιάζοντας μας κομμάτια από την δισκογραφική τους δουλεία που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από συγκροτήματα διεθνούς φήμης ,αξίζουν πολλά μπράβο στα παιδιά και τους ευχόμαστε τα καλύτερα στην μουσική πορεία τους. Στις 23:15 περίπου ανέβηκαν οι Puressence στην σκηνή και ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα,  τραγούδια που όλοι βεβαία γνωρίζαμε όπως τα:I suppose,In harms way,Don’t know any better ακουστήκαν και μας έκαναν να αφήσουμε τις έννοιες μας για λίγο απολαμβάνοντας τον James Mudriczki να μας τα τραγουδάει με την φωνή του να βγαίνει αβίαστα. Ηταν άλλο ένα πολύ δυνατο Live της Xrtc productions.Επίσης να ευχαριστήσω των Κώστα Πλατή που με έφερε σε επικοινωνία με το συγκρότημα.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου