Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Helloween-Stratovarious-Avatar



Πυρετός το Σαββατόβραδο

ΟΧΙ Disco! Αλλά Power Metal!
Τρεις Power Metal μπάντες οι Avatar από τη Σουηδία, οι Stratovarious από τη Φιλανδία και οι Helloween από τη Γερμανία μας θύμισαν τα παιδικά μας  χρόνια εκεί στην αρχή της δεκαετίας του 90 που όλοι εμείς που αρχίσαμε να ασχολούμαστε με αυτή τη μουσική ακούγαμε τα εκπληκτικά κομμάτια τους αγνοώντας την  Pop κουλτούρα που ακολουθούσε το τότε νεανικό κοινό. Νομίζω;
Ντυμένοι στα μαύρα ,με πέτσινα μπουφάν, μπότες και τζίν διότι  Denim and Leather goes up together (τάδε έφη  Biff Bifford τραγουδιστής των Saxon) και ας κάποιοι με πουν παλιομοδίτη και κολλημένο, πιστεύω ότι όταν βλέπεις κάποιες  τέτοιες μπάντες  πρέπει να τους τιμάς όχι μόνο με την παρουσία σου αλλά και με την ενδυμασία σου .Έτσι για να ξανανιώσεις και λίγο παιδί !
Παρότι το Ticket House της Θεσσαλονίκης ήταν κλειστό από νωρίς και το Metropolis δεν είχε αυτή την φορά την προπώληση για την συναυλία αναγκάστηκα όπως πιστεύω και άλλοι φίλοι των συγκροτημάτων να το αγοράσω από το Principal  ευτυχώς η τιμή ήταν η ιδία με την προπώληση, η οποία ήταν αρκετά λογική για τρία συγκροτήματα εκ των οποίων τα 2 είναι καταξιωμένα.

Γύρω στις 19:00 άνοιξαν οι πόρτες ,μπαίνοντας  αντίκρισα ένα πανό των Stratovarious με  μια ντραμς στα αριστερά που έγραφε Avatar και μια ντραμς σκεπασμένη,όλοι υπέθεσαν ότι ήταν των Stratovarious, αλλά σε όλους έκανε άσχημη εντύπωση η ντραμς των Avatar που έμοιαζε πεταμένη στην αριστερή γωνία της σκηνής.
Ξεπηδώντας οι Avatar επί σκηνής προσπάθησαν να μας ανεβάσουν και να φάνουν αντάξιοι με τους «δασκάλους» τους στην πρώτη τους εμφάνιση στη χώρα μας που θα επακολουθούσαν αλλά ο κακός ήχος που έμοιαζε με Live σε επαρχιακό bar και όχι σε συναυλιακό χώρο δεν έκλεψαν την παράσταση με την εμφάνιση τους. Ο τραγουδιστής τους Johannes Eckerström που θύμιζε με την εμφάνιση του λίγο από Motley Crue αλλά η φωνή του δεν ενθουσίασε κανένα προσπαθώντας να ταλαντεύεται ανάμεσα σε brutal αλλά και σε μελωδικά φωνητικά που δεν έβγαιναν με επιτυχία,ενώ οι κιθαρίστες Jonas Jarlsby  και Simon Andersson έδωσαν ένα πολύ καλό show παίζοντας αντικριστά  ο ένας του άλλου την κιθάρα.

Αναμένοντας τους Stratovarious αποκαλύφθηκε η ντραμς και λίγο μετά της 21:00 άρχισε ουσιαστικά η συναυλία που όλοι περιμέναμε ,με τον Timo Tolkki στην κιθάρα και τον Timo Kotipelto στα φωνητικά δίνοντας μας μια γερή δόση από Power Metal με τα Speed Of Light και Stratosphere.
Η εξαιρετική τεχνική του Timo Tolkki μας καθήλωσε όλους αλλά δυστυχώς ο Timo Kotipelto ήταν λίγο άρρωστος και δεν απέδιδε και τόσο καλά όσο θα θέλαμε αλλά του το συγχωρούμε!
Η εμφάνιση τελείωσε με το  Black Diamond και μας αποχαιρέτησαν όλο το συγκρότημα με μια επίκληση ευχαριστώντας μας για παρουσία μας.
               
Είχε έρθει η ώρα των Helloween το πανό των Stratovarious αποσύρθηκε και εμφανίστηκε ο τροχός με τα μαχαίρια από το εξώφυλλο του τελευταίου album τους 7 Sinners το οποίο γυρνούσε και πάνω από αυτό προβάλλονταν το λογότυπο τους σε διάφορα χρώματα προϊδεάζοντας μας για το τη θα επακολουθούσε.
                Το πάρτι ξεκίνησε με τον Andi Deris να μας ρωτάει  Are You Metal?  σαν να μας λέει αποδείξετε το !Ακολούθησε το Eagle Fly Free και  στη συνεχεία ο Andi λέγοντας μας ότι την προηγούμενη μέρα είχαν παίξει στην Αθήνα άκουσε τα αναμενόμενα γιουχαΐσματα και μας είπε ότι το ίδιο ακριβώς έγινε και στην Αθήνα όταν ανέφερε την Θεσσαλονίκη, απορώντας για το τη συμβαίνει μεταξύ μας. Αμέσως μετά μας εξήγησε ότι σκεφτήκαν ότι θα μπορούσαν να παίξουν 3 πολύ μεγάλα τραγούδια και να μας εγκαταλείψουν αλλά τελικά έκαναν κάτι καλύτερο ,ένα medley  που περιλάμβανε το Keeper of the Seven Keys και το Halloween όπου φυσικά αποθεώθηκαν.
Ένα ακόμα στοιχείο για την προσωπικότητα του μας αποκάλυψε ο Andi Deris, ότι του αρέσουν οι γυναίκες(και σε ποιον δεν αρέσουν!)γι’ αυτό λοιπόν μας κάλεσε να τραγουδήσουμε το I want out φωνάζοντας out! γρήγορα γιατί όπως μας πληροφόρησε θα έπρεπε να είμαστε  όπως έλεγε και ένας παλιός του φίλος (Be quick or Be Dead) πρώτα οι άντρες και μετά οι γυναίκες που δεν έλειπαν από τον χώρο. Ακολούθησαν τα  Ride The Sky και Future World που μας ανέβασαν ακόμα περισσότερο με αποκορύφωμα το Dr. Stein που λίγο πριν το φινάλε ανέβηκαν επάνω στην σκηνή άτομα από το κοινό ντυμένοι γιατροί και μας μοίραζαν φουσκωτές κολοκύθες.
                Όσο για τους κακόγλωσσους που έλεγαν ότι Helloween χωρίς Kiske και Hansen δεν είναι Helloween τους πληροφορώ ότι ο Deris τους αντικατέστησε επάξια και στα δικά τους τραγούδια αποδεικνύοντας ότι ένα group δεν είναι πάντα αυτοί που το καταξίωσαν αλλά τα τραγούδια  του ,το ύφος του και ο ήχος του.


Helloween

Stratovarious





























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου