Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Danny Cavanagh-Anneke Van Gierbergen-Phase



Το λεωφορείο της Anneke Van Giersbergen και του Danny Cavanagh έκανε στάση στην πόλη των κάστρων, το Διδυμότειχο στις 03 Ιανουαρίου  και έκανε ένα Rock αν και Unplugged Live ποδαρικό για το 2011 μιας και ήταν το πρώτο Live για την νέα χρόνια στο νεανικό καφενείο  Νόστος που βρίσκετε στο κέντρο της πόλης των δίδυμων τειχών .
Γνωρίζοντας ότι οι 2 αυτοί καλλιτέχνες   είναι μελή 2 αγαπημένων group όπως Gathering και  Anathema κάνω όλες της απαραίτητες ενέργειες για να εξασφαλίσω ένα εισιτήριο αλλά και μια συνέντευξη τους.
Με την αγορά ενός από τα 200 περίπου εισιτήρια της προπώλησης και με προσωπική επικοινωνία με τον Γιάννη Ζαρκάδα άνθρωπο κλειδί για την συγκεκριμένη συναυλία κατοχυρώνω ότι τίποτα δεν θα με κρατήσει μακριά από αυτή την τόσο ενδιαφέρουσα βραδιά .
Η συναυλία θα άρχιζε όπως αναγραφόταν στο εισιτήριο στις 21:00 ,έχοντας γνώσει όμως οι φύλακες βρέθηκα στο ζεστό και πολύ όμορφο περιβάλλον του νεανικού καφενείου Νόστος λίγο πριν τις 20:00 ώστε να βρεθώ μαζί με τους καλλιτέχνες αυτής της τόσο ιδιαίτερης βραδιάς .Μπαίνοντας λοιπόν μέσα ο υπεύθυνος για την βραδιά Γιάννης Ζαρκάδας με συστήνει σε στο Γιώργο που είναι μέλος ενός συγκροτήματος από την Αλεξανδρούπολη ονόματι Celestial Immunity και αρπάζω την ευκαιρία να μάθω γι αυτούς.

-Πες μου μερικά πράγματα για εσάς και το συγκρότημα σας .
-Λεγόμαστε Celestial Immunity.

-Που σημαίνει;
-Ουράνια ανόσια αλλά για εμάς είναι η αντίσταση σε οτιδήποτε εξωπραγματικό είναι δηλαδή το να είσαι θεϊκά άτρωτος.

-Ποια είναι τα μέλη του group σας;
Γιώργος/Φωνή, Σίμος/Κιθάρα, Δημήτρης/Μπάσο,Mike/τύμπανα.

-Κάποια δισκογραφική δουλεία έχετε; Ετοιμάζετε κάτι;
Ναι υπάρχει ένα Demo που ονομάζετε Lost in shades το οποίο βγήκε τον Αύγουστο του 2009 στο Music temple studio στην Αλεξανδρούπολη και περιέχει 5 τραγούδια ,τώρα ετοιμάζουμε το album μας με τον Μάριο Ηλιόπουλο κιθαρίστα από το συγκρότημα των Nightrage.

-Που μπορούμε να σας δούμε ζωντανά;
Δεν έχουμε κανονισμένες εμφανίσεις για την ώρα αλλά έχουμε ανοίξει συναυλίες συγκροτημάτων όπως Septic flesh,Rotting Christ,Nightrage και Sodom.

- Τη δισκογραφική σας δουλεία που μπορούμε να την ακούσουμε;
Στο site του συγκροτήματος www.myspace.com/celestialimmunityband.

Ευχαριστώντας τον Γιώργο για την μίνι συνέντευξη που μου παρείχε κατέφθασαν και οι PHAZE ,το ελληνικό support band ένα συγκρότημα από την Λάρισα που  κάνει κάτι το πολύ ασυνήθιστο για τις μέρες μας ,ενώ ακόμα δεν έχει εκδοθεί ο πρώτος τους δίσκος έχουν δικό τους ύφος καλοδουλεμένο web site στο internet και το πιο απίστευτο ζητάνε μέσω του site τους support από τους funs τους για τα επόμενα τους Live  ,όσο για το ακυκλοφόρητο ακόμη album τους μπορείς  να το ακούσεις ή ακόμα και να το αγοράσεις μέσω της σελίδας τους η οποία είναι γραμμένη στα αγγλικά και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μια σελίδα Group παγκοσμίου φήμης.

-Γεία σας παιδιά Phase έτσι;
-Ναι εμείς είμαστε ο Αλέξης /Πλήκτρα ,Θάνος/Φωνή και ο Δημήτρης/Τύμπανα

-Χάρηκα αλλά για πείτε μου γιατί ψυχεδελικό Rock πιστεύετε ότι είναι κάτι που θα έχει ανταπόκριση από τον κόσμο;
-Παίζουμε ότι μας αρέσει δεν σκεφτήκαμε αν θα είναι εμπορικό ή όχι και ότι και να παίξουμε θα έχει πάντα κάτι από Phase.

-Πείτε μου για το Album σας;
Η ηχογράφηση έγινε σε δικό μας studio γιατί δεν θέλαμε να βάλει κανείς χέρι στην μουσική μας. Το Album κυκλοφορεί στο internet και θα είναι διαθέσιμο τον Φεβρουάριο. Μέσα από αυτό το Album προσπαθούμε να παρουσιάσουμε την αισιοδοξία μέσα από την απαισιοδοξία της πραγματικότητας στης μέρες μας.

-Πως έγινε το συγκρότημα των Phase;
Ήταν μια ιδέα του Θάνου το 2003 και το 2008 με τον Αλέξη  και τον Δημήτρη φτιάχτηκαν οι Phase είμαστε μια παρέα φίλων που απλά έκανε κάτι που γούσταρε πολύ.
-Και που μπορούμε να πάρουμε πληροφορίες για εσάς αλλά και να ακούσουμε το Album σας;
Στη σελίδα μας www.phase.gr

Με το τέλος της συνέντευξης ανακοινώθηκε στους phase ότι δυστυχώς ο manager  του Danny και  της  Anneke είχε ακυρώσει όλα τα support group  και στις 6 συναυλίες του σχήματος αλλά θα μπορούσαν μετά την λήξει της συναυλίας να πάρουν θέση και ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν και το μικρό πιάνο του Danny Cavanagh.
Μετά τη συνέντευξη με τους phase κατευθύνομαι στον manager  του Danny και  της  Anneke για να του ζητήσω να μου παραχωρήσουν και αυτοί μια μικρή συνέντευξη πριν το Live.Αφού συστήθηκα με τον  Danny Cavanagh μου είπε ότι θα με δεχόταν σε λίγο, με ένα ύφος βεντέτας.Εντάξη ρε Danny είσαι μεγάλος μουσικός αλλά κατέβασε και λίγο τη μύτη δεν κάνει κακό!
Περνώντας η ώρα και βλέποντας ότι δεν φιλοτιμείται κανένας να με φωνάξει,πηγαίνω προς το μέρος όπου κάθονταν κάνοντας πρόβα τα τραγούδια τους και τους λέω -χωρίς να θέλω να γίνω ενοχλητικός αλλά αν γίνεται να μου δώσουν λίγο χρόνο για μια συνέντευξη. Εκεί με θυμήθηκε ο Danny  και μου πρωτινέ να καθίσω διπλά του και να ακούω αυτά που έπαιζαν αλλά όχι να τα ηχογραφώ και θα μου έδιναν την συνέντευξη που ήθελα με το τέλος της πρόβας.
Ρωτώντας εάν επιτρέπουν να ηχογραφήσω την συνέντευξη και ο  Danny αφού μου έδωσε την άδεια άρχισε να παίζει με το κινητό μου λέγοντας 1,2,3 τεστ ,τεστ.

- Danny όταν άρχισα να καταλαβαίνω τη μουσική στη δεκαετία του 90 άκουσα και Anathema  και όσο περνούσε ο καιρός έβλεπα ότι αλλάζατε γιατί ;ήταν δική σας επιλογή ή απαίτηση της μουσικής βιομηχανίας;
-Ήταν δική μας η επιλογή αλλάξαμε γιατί το θέλαμε.

-Σήμερα θα παίξετε σε ένα μικρό κλειστό χώρο πως σου φαίνεται σου θυμίζει κάτι από τα παλιά πριν γίνεις γνωστός;
-Κοίταξε σήμερα είναι ένα unplugged που είναι κάτι το διαφορετικό πιο ήσυχο με μικρότερο budget, είναι πιο εύκολο να ταξιδέψεις ,έχεις λιγότερο εξοπλισμό και μια ακουστική κιθάρα ,ταξιδεύουμε με πολύ διαφορετική ατμόσφαιρα απ ότι με τους Anathema,είναι επίσης μια ευκαιρία να τραγουδήσω εγώ! και να πω αυτά που θέλω γιατί στους Anathema τραγουδάει ο αδελφός μου, όπως και να βγάλω κάποια έξτρα χρήματα και cd όπως με την Anneke.

- Σου αρέσει η ελληνική μουσική;
-Δυστυχώς δεν ξέρω τίποτα από την Ελληνική μουσική. Ότι έχω ακούσει είναι όταν βλέπω τηλεόραση όταν επισκέπτομαι την Ελλάδα και πηγαίνω σε εστιατόρια ξέρεις. Είμαι παιδί της βόρειας Ευρώπης και μου αρέσει η μουσική του μεσαίωνα και η παραδοσιακή μουσική του Βορρά, η μουσική της μεσόγειου δεν είναι στα ακούσματα μου αλλά προτιμώ να έρχομαι στις χώρες της να κάνω συναυλίες ο κόσμος είναι πιο ζεστός και πιο ενθουσιώδης.

- Ένα Live τελικά είναι επιθυμία του συγκροτήματος ή των δισκογραφικών;
-Εμείς περνούμε τις αποφάσεις, είμαστε πολύ ανεξάρτητοι, παίζουμε τη μουσική που θέλουμε και στα μέρη που θέλουμε και κανένας δεν εμπλέκετε με αυτό. Σε παλιότερο acoustic live των Anathema που μας είχε κλείσει η εταιρεία στο Λονδίνο παίξαμε οποία τραγούδια θέλαμε και με συνεννόηση από το κοινό.Δεν παίζουμε Death metal πια! Νομίζω ότι είμαστε καλύτερη μπάντα  τώρα παρά από ότι πιο παλιά και ο περισσότερος κόσμος συμφωνεί με αυτό , δεν υπάρχει καμία πίεση από άλλου.Η πίεση υπάρχει πίεση για να βγάλουμε ένα καλό δίσκο ,η εταιρεία παραλαμβάνει το υλικό αφού έχουμε εμείς αποφασίσει τη θα παίξουμε και είναι φυσικά έτοιμο.
-Ωραία Danny ευχαριστώ πολύ.

-Anneke Έχεις έρθει πολλές φορές στην Ελλάδα άλλα στις μεγάλες πόλεις πως το αποφασίσατε να κάνετε μια περιοδεία με 6 στάσεις σε μικρότερες πόλεις ;
-Καλή ερώτηση! Δεν έχει σχέση αν είναι μεγάλη η πόλη η όχι οι άνθρωποι είναι ίδιοι και έρχονται να σε δουν να ακούσουν την μουσική σου.

Εδώ ο Danny κάνει μια παρέμβαση
- Danny: Μπορώ να επέμβω;
- Anneke:Βεβαίως
- Danny:Οι αποφάσεις δεν παίρνονται από μας και όλοι ρωτάνε γιατί δεν παίζετε στο μέρος μας ;Αυτοί που μας προμοτάρουν είναι που αποφασίζουν για το που και πότε.
- Anneke:Έχει να κάνει περισσότερο με τα χρήματα και τη μεταφορά μας εκεί που θα παίξουμε, βεβαία αρέσει στον κόσμο όταν ένα group πηγαίνει στην περιοχή του. Ο κόσμος είναι πιο αγνός σε μικρότερες πόλεις.

-Έχετε κυκλοφορήσει ένα live album με τον Danny μέσα σε αυτό το album είναι τα τραγούδια που έχεις αγαπήσει και θέλεις τώρα να τα παρουσιάσεις με εναλλακτικό τρόπο;
-Ναι είναι αλήθεια απάντησες εσύ ήδη στην ερώτηση σου(γέλια!)Έχουμε στο πρόγραμμα μας κάπoια από τα αγαπημένα μας τραγούδια και από τα group μας είναι μια μίξη από αυτές τις ομορφιές της μουσικής, ένα Live  έχει πάντα μια άλλη ατμόσφαιρα και προσπαθούμε να το δείξουμε αυτό στο album(In parallel) .

-Πες μου λίγα λόγια για τους Agua de Anneke.
-Πηγαίνουμε πολύ καλά ,τραγουδώ και γραφώ εγώ τα τραγούδια μου, είμαστε στην καλύτερη μας φάση πιστεύω, έχουμε και τον Jamie από τους Anathema μαζί μας και είμαστε πολύ υπερήφανοι που έχουμε τη δική μας μπάντα.Για μένα είναι κάτι το πολύ ωραίο γιατί κάνω εγώ αυτό που θέλω και κάθε μέρα και κάθε στιγμή η κατάσταση μου αλλάζει, πότε θέλω να είμαι Pop άλλες Rock και το ωραίο είναι ότι ο κόσμος ενδιαφέρεται και μου αρέσει αυτό.

-Έμαθα  Ότι  to beautiful one το έχεις αφιερώσει στους Έλληνες είναι αλήθεια;
-Ναι το τραγούδι για την Αθήνα. Είναι το τραγούδι μετά που παίξαμε με τους Gathering στην Αθήνα και κάναμε μια βόλτα με μηχανή μέσα στην πόλη ,ήταν λίγο πριν τους ολυμπιακούς και όλοι ήταν μέσα στο κλίμα των ολυμπιακών, μπήκαμε επίσης και σε ένα λεωφορείο για να κάνουμε βόλτα και ο οδηγός μας έδειχνε διάφορα μέρη και μας εξηγούσε κάποια πράγματα γι αυτά, είναι ένα ρομαντικό τραγούδι για μια πόλη που θα ήθελα να είμαι εκεί και μην φύγω καμία φορά από εκεί.

-Αν θέλετε μπορώ αύριο να σας κάνω εγώ μια ξενάγηση με το αυτοκίνητο μου εάν θέλετε.
-Δυστυχώς πρέπει να φύγουμε.(γέλια!)

- Πως πρόεκυψε αυτή η συνεργασία σας;
- Danny:Έπαιζα κοντά στο σπίτι της Anneke και ήρθε μια φορά να παίξουμε μαζί και το ένα Live έγιναν 2 και ούτω κάθε εξής ,ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία τον Ιανουάριο του 2008 ,μετά κάναμε μια μικρή ακρόαση και είδαμε ότι τα πάμε μια χαρά εμείς οι 2 παίζοντας Anathema και Gathering,παίζαμε το Natural disaster και το τραγουδούσε η Anneke και ήταν πολύ διαφορετικό.
- Anneke:Το θέμα είναι ότι δεν γνωριζόμασταν με τον Danny τόσο καλά και δεν είχαμε παίξει άλλη φορά μαζί.

-Ήταν δηλαδή μια καλή εμπειρία για εσένα;
Ναι πολύ καλή.

- Όσον αφορά τους Gathering γιατί τελείωσε αυτή η συνεργασία ;Ήσουν ο άνεμος της αλλαγής για αυτούς έτσι δεν είναι;
-ΑΑ! Σε ευχαριστώ! Κοιτά μετά από 3 χρόνια θέλησα να αλλάξω ,να κάνω κάτι δικό μου με τη δική μου μουσική ,έγινα και μητέρα ξέρεις, είχε έρθει η ώρα της αλλαγής.

-Έχεις ακούσει  ελληνική μουσική ,σου αρέσει;
-Ναι βεβαίως έχω ακούσει Ελληνική μουσική όπως Νανά Μούσχουρη ,Βίκυ Λέανδρος μου αρέσει πολύ η Βίκυ Λέανδρος, YANNI αυτή είναι όλη η ελληνική μουσική που ξέρω ,ξέρω βεβαία τους Rotting Christ  αλλά δεν ξέρω και όλο το pop σύνολο της ελληνικής μουσικής.
-Έκανα πλακά πριν για την Βίκυ Λέανδρος;(γέλια!)
 -Ωραία αυτό ήταν σας ευχαριστώ πολύ.

Μετά το καθιερωμένο μισάωρο αναμονής ξεκίνησε το Live με τον Danny Cavanagh  να παίρνει την κιθάρα του και να μας εκπλήσσει ευχαρίστα με τα κόλπα που έκανε με τα μηχανήματα που χειρίζονταν με τα πόδια του, ώστε να μας δίνει την εντύπωση ,πως δεν είναι μονός του αλλά έχει άλλη μια κιθάρα αλλά και κρούστα που τον συνοδεύουν.Για μια στιγμή μέχρι να καταλάβω τη ακριβώς έκανε σκέφτηκα λες να είναι Playback;Αλλά ευτυχώς έκανα λάθος !Ξεκινώντας λοιπόν ο  Danny έκανε κάτι που ενόχλησε  πολλούς από τους θαμώνες και μας προέτρεπε με τρόπο αλαζονικό να κάνουμε ησυχία φωνάζοντας «σκαστέ» ,αφού έβλεπε ότι οι ατίθασοι Έλληνες δεν δαμάζονται άρχισε να μας κάνει «σσσσσς» και να μας λέει ποσό δύσκολο είναι γι αυτόν αυτό που κάνει και ότι χρειάζεται ησυχία.Τα highlight  της βραδιάς ήταν βεβαία το fragile dreams που το τραγουδούσε σύσσωμο όλο το μαγαζί  και το lost control με αποκορύφωμα του μέρους του Danny το wish you were here των pink floyd.
Η Anneke καθόταν πίσω και παρακολουθούσε και με το που την κάλεσε ο Danny ήρθε μπροστά για να μας μαγέψει με την αγγελική της φωνή.
Άναψε ένα φωτιζόμενο Άγγελο λέγοντας μας ότι είναι ο φύλακας άγγελος της και ξεκίνησε. Κρεμάμενη από τα χείλη της μικροκαμωμένης αλλά όμορφης ολλανδέζας όλο το μαγαζί απολάμβανε ένα όμορφο ακουστικό Live ώσπου η Anneke  προέτρεψε τα κορίτσια να φωνάξουν και με τη σειρά τους για να δώσουν το παρόν τα αγόρια και εκεί αρχίσαμε να νιώθουμε και στο κομμάτι της Anneke το ότι είμαστε σε συναυλία.
Λίγο μετά  κάλεσε και τον Danny στην σκηνή για να παίξουν μαζί και να μας ενθουσιάσουν λέγοντας το Natural Disaster και το Jolene της Dolly Parton.
            Αυτό που μας στενοχώρησε είναι ότι όταν μας ανακοίνωσε η γλυκύτατη Anneke ότι τελείωσαν το show τους δεν είχε encore  και όταν φωνάξαμε κλασικά «we what more» είπε σε πολύ καλά ελληνικά «όχι μαλάκα». Πιπέρι στο στόμα Anneke που τα έμαθες εσύ αυτά τα λόγια;
            Μετά την αποχώρηση τους ανέλαβαν οι Phase παίζοντας και αυτοί με unplugged ύφος με μια κιθάρα λίγα κρούστα και το μικρό πιάνο του Danny παρουσιάζοντας μας την δουλεία τους και τραγουδώντας μια διασκευή του David bowie το  the man who sold the world που το εκτέλεσαν άρτια και εισέπραξαν από όλους ένα πολύ δυνατό χειροκρότημα, τους ευχόμαστε καλό ξεκίνημα και να μας χαρίζουν πάντοτε από εδώ και στο εξής όμορφα Live.
            Και να μην ξεχνάμε ότι πρέπει να στηρίζουμε τα Live σχήματα μικρά ή μεγάλα στην περιοχή μας γιατί αλλιώς δεν πρέπει να έχουμε απαιτήσεις για πιο λόγο δεν μας επισκέπτονται τα μεγάλα ονόματα.

























     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου