Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

Δισκοπαρουσίαση Rusty Cadilac - My Only Sin

 

   


 Το συγκρότημα δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2012, από τον τραγουδιστή Δημήτρη Αδαμίδη και τον κιθαρίστα Μανόλη Παπαγιάννη. Το σχήμα συμπληρώνουν ο Νικόλαος Λιάκος στο μπάσο και ο Δήμος Δημητριάδης στα τύμπανα.

    Πρόκειται για το πρώτο LP του συγκροτήματος που αποτελείται από 8 δικές τους συνθέσεις, σε ύφος Heavy Blues/Rock. Θα κυκλοφορήσει σε φυσική μορφή (digipack) τον Νοέμβριο του 2021 και μέσα στο Δεκέμβριο θα είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

    Ταξιδιάρικος ήχος που εάν μπεις στο αυτοκίνητο μπορεί από τον ρυθμό και το ιδιαίτερο στυλ να ξεχαστείς ,να πάρεις λάθος δρόμο ή όπου σε βγάλει. Αργόσυρτα riffs με την δυναμική φυσαρμόνικα δίνουν ένα πολύ καλό πάντρεμα southern,blues και stoner που θα σε αποζημιώσει ευχάριστα ταξιδεύοντας ,στην άγρια δύση, σε ένα saloon ,σε μια μονομαχία ή ακόμα και μια ανέμελη βόλτα στην εθνική με τέρμα τα ηχεία.



1)Six Years

Βαρύ αργόσυρτο riff που γεμίζει το τραγούδι απόλυτα ,του δίνει μια Bluesy Stoner χροιά που σου φέρνει στο νου το Regulator των Clutch.

2)Lock n Load

Είναι ακριβώς η ώρα της μονομαχίας έξω από ένα Saloon στην άγρια δύση και έχουν και οι 2 cowboys τα χέρια τους έτοιμα να πιάσουν τα revolver τους και να ρίξουν .Το riff ταιριάζει με το κομμάτι των Ten Years After - Love like a man και η φυσαρμόνικα θυμίζει την εισαγωγή του School των Supertramp.

3)Lions Survive The Ring

Ένα κομμάτι που σε κάνει να κουνάς ρυθμικά το πόδι πίνοντας το αγαπημένο σου ποτό στην άκρη του μπαρ ,η φυσαρμόνικα σκίζει τον αέρα και η κιθάρα μπαίνει για να γεμίσει και να κρατήσει τον ρυθμό.

4)On The Road

Έχεις βάλει το κλειδί στην μηχανή της Convertible Cadillac και έχεις βγει στην εθνική ,η μηχανή βρυχάται και οι ρόδες κόβουν χιλιόμετρα ενώ εσύ έχεις βάλει το ηχοσύστημα στο τέρμα και ο αέρας σου παίρνει πίσω τα μαλλιά.

5)Bloody Cocaine

Έχει μια δυναμική από AC/DC που ταιριάζει πολύ με τραγούδια από τον δίσκο stiff upper lip που ήταν πιο bluesy από τους υπόλοιπους του γκρουπ ως προς την ρυθμικότητα .

6)Pick Up The Pieces

Πιο grunge ήχος που δεν συνηθίζεται στο Blues αλλά έχει το ενδιαφέρον του ,ρυθμικό και βαρύ ,σαν να έχει όντως σπάσει κάτι και να σου λέει κάποιος με νευριασμένο ύφος να μαζέψεις τα κομμάτια γιατί αλλιώς ετοιμάσου για καυγά!

7)Tennessee Hero

Εμφανής επιρροή από ZZ Top και Fabulous Thunderbirds σε μια πολύ ωραία μίξη Texas Blues.

8)Second Chance

Το κομμάτι επίλογος του δίσκου ,μόλις έχεις βγει από το στέκι σου ,έχει ξανασκεφτεί και το μυαλό έχει καθαρίσει ή ακόμα και θολώσει λίγο μετά από μερικά ποτά, μπαίνεις στο αυτοκίνητο για να γυρίσεις πίσω στο σπίτι ή ακόμα και να δώσεις μια 2η ευκαιρία σε ότι σε πλήγωσε .


Τους Rusty Cadillac απαρτίζουν οι:

Δημήτρης Αδαμίδης (φωνή/φυσαρμόνικα)
Μανόλης Παπαγιάννης (κιθάρα/φωνή)
Νίκος Λιάκος (μπάσο/φωνή)
Δήμος Δημητριάδης (τύμπανα)

https://rustycadillac.bandcamp.com

https://distrokid.com/







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου