Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023

Δισκοπαρουσίαση Tania Kikidi – Wings Of Freedom

 

 


Θα τον χαρακτήριζα ένα μουσικό οδοιπορικό ,ξεκινώντας από το σπίτι ,έτοιμος να διανύσεις μια αδιευκρίνιστη απόσταση χωρίς ιδιαίτερο προορισμό ,έβαλες το cd στο αυτοκίνητο να παίζει και ξεκινάς ,παίζει να το βάλεις στο repeat πολλές ,αλλά πάρα πολλές φορές και ή να μην γυρίσεις σπίτι μέχρι να τελειώσει η βενζίνη ή και καθόλου!

Το album κυκλοφόρησε από την Grooveyard records NY city ,ο Σταύρος Παπαδόπουλος  έγραψε τους στίχους για όλα τα τραγούδια ,την μουσική ,παίζει όλα τα όργανα και έκανε και την παραγωγή mix and mastering του δίσκου!

Αν μη τι άλλο ο συνδυασμός Τάνιας Κικίδη με τον Σταύρο Παπαδόπουλο είναι εκρηκτικός και ιδού το αποτέλεσμα!


1)Rise:Ο δίσκος ξεκινά ,το κλειδί έχει ήδη μπει στη μίζα ,κλείνεις πονηρά το μάτι στο/η συνοδηγό και …ξεκινάει το ταξίδι που μπορεί να μην έχει γυρισμό ,αλλά ίσως και να είναι μια ξένοιαστη βόλτα μια Κυριακή πρωί, πολύ δυναμικό κομμάτι που σε βάζει στο νόημα από πολύ νωρίς για το τι θα επακολουθήσει!

2)Wings of freedom : Πραγματικά ένα ακούς αυτό τον δίσκο και συγκεκριμένα αυτό το τραγούδι οδηγώντας έχεις φτάσει να νιώθεις την αδρεναλίνη να σε διαπερνά μέσα από την μουσική σε συνδυασμό με ταχύτητα. Σίγουρα ένα τραγούδι που όσο το ακούς σου βάζει φτερά!

3)Loud and proud :Εδώ έχεις φτάσει στη συναυλία που τόσο περίμενες και πραγματικά βλέπεις το είδωλό σου στην σκηνή μπροστά σου ολοζώντανο ,δεν μπορείς να κρατηθείς και γιατί να το κάνεις άλλωστε ,γουστάρεις υπεύθυνα και απολαμβάνεις την συναυλία .

4) Broken Dreams:Ο δίσκος όσο προχωράς γίνεται όλο και καλύτερος,πραγματικά έχω μπερδευτεί και δεν ξέρω ποιο είναι το αγαπημένο μου ή το καλύτερο του .

5)High road easy:Μας θυμίζει η κιθάρα στην εισαγωγή Bonfire και ίσως και Monster Magnet αλλά με μια essence 80s θα έλεγα αλλά η Τάνια το κάνει δικό της όπως πάντα

6)Heart painted blue:Και η Bluesy πλευρά λοιπόν αποκαλύπτεται, μπορεί να γεμίσουν τα μάτια με δάκρυα ,αλλά κανένα δεν θα ξεφύγει όσο και αν πονάει η καρδία!

7)Confession :Μου θυμίζει πολύ το Heaven and Hell των Black Sabbath αλλά δεν παύει να είναι ένα εξαιρετικό κομμάτι του δίσκου.

8)Breaking it down:Περίμενες ότι το επόμενο τραγούδι θα ήταν κομμάτι πιο χαλαρό; Λάθος! Ρυθμός ,riffs και ενέργεια στο φουλ!

9)Bleed: Αν δεν μας κάνει να ματώσουμε σε αυτό το δίσκο δεν θα σταματήσει, όπως βλέπεις η συνέχεια είναι όλο και πιο απολαυστική!

10)Pain: Έφτασε η ώρα της μπαλάντας λες ε; Χα! Νομίζεις! Γιατί και εδώ δίνει πόνο!

11)Foolish Lover:Έψαχνες σε όλο το δίσκο να βρεις επιτέλους την μπαλάντα που θα γαληνέψει λίγο το μέσα σου; Ε, την βρήκες λοιπόν ,δυνατή, αισθησιακή ,βάλσαμο στις πληγές σου θα έλεγα και  μάλλον το repeat θα κολλήσει σε αυτό το κομμάτι για πολλές επαναλήψεις .

12)Sea of tears: Ένα δεύτερο Nightmare θα έλεγα ,ίσως η συνέχεια του. Μακάρι ο Michael Schenker να το ακούσει και  να ξαναπαίξει την αγαπημένη μας μπαλάντα με τη υπέροχη φωνή τη Τάνιας. Υπέροχος επίλογος για ένα album που δεν υπάρχει ψεγάδι πουθενά ,από την αρχή μέχρι το τέλος . Απολαύστε υπεύθυνα!

Facebook:https://www.facebook.com/taniakikidiofficial

Email: taniakikidiofficial@gmail.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου