Πέμπτη 9 Μαΐου 2024

Συνέντευξη των Magic Bus (Αφιέρωμα στις ΤΡΥΠΕΣ // Live Tribute)


Οι τρύπες ήταν πάντα ένα σήμα κατατεθέν για τη Θεσσαλονίκη και το ελληνόφωνο ροκ ,με το ιδιαίτερο μουσικό στυλ τους που κανένα άλλο γκρουπ δεν είχε, το μουσικό τους αντίκτυπο στο μουσικό ελληνικό στερέωμα .

Οι Magic bus μας αποκαλύπτουν τον λόγο που οι ίδιοι θέλανε τόσο πολύ να μας δώσουν ξανά μια ζωντανή εμπειρία από το συγκρότημα που όλοι αγαπήσαμε.



1)Πόσες εμφανίσεις από το 2019 έχετε κάνει με αυτό το μουσικό σχήμα-αφιέρωμα στις Τρύπες;

- Το αφιέρωμα στις τρύπες υπάρχει και πιο πρίν από το 2019 με άλλη σύνθεση. Αυτή η σύνθεση υπάρχει τώρα από το 2022 και μετράμε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα κοντά στις 40.

2) Έχετε ηχογραφήσει κάτι από τα τραγούδια που ξανά "δίνετε" στο κοινό;

- Δεν έχουμε ηχογραφήσει κάτι από τρύπες, θα ήταν μια επανεκτέλεση κάτι που θεωρούμε ότι θα ήταν πολύ "βαρύ" να αγγίξουμε σε αυτό τον βαθμό..

3) Έχετε δεχτεί κάποιον από το αυθεντικό συγκρότημα σε κάποιο live σας ώστε να έχετε μια κριτική ή καθοδήγηση;

- Έχουμε στείλει σε όλα τα μέλη ενημέρωση για την ύπαρξη αυτού του σόου, μέχρι τώρα δεν ήρθε κάποιος, που θα το θέλαμε πολύ να συμβεί.

4) Σκέφτεστε να κυκλοφορήσετε κάτι πάνω στο στυλ των Τρυπών;

- Έχουμε σκεφτεί και γενικά υπάρχουν ιδέες πρωτότυπες από αυτό το σχήμα που κάποια στιγμή θα τις παρουσιάσουμε, όσον αφορά το στυλ, δεν τα φτιάχνουμε τα τραγούδια μας με γνώμονα τις τρύπες, κάθε ομάδα αναπνέει μουσικά, διαφορετικά.

5)Ο Γιάννης Αγγελάκας γνωρίζει την ύπαρξη του αφιερώματος στο πρόσωπο του και στο συγκρότημα που τον ανέδειξε;

- Γνωρίζει την ύπαρξη μας, θεωρούμε, γιατί έχουμε κάνει κινήσεις για την ενημέρωση του και ελπίζουμε δηλαδή να το γνωρίζει.

6)Θα θέλατε να υπάρξει κάποια εμφάνιση με τον Γιάννη Αγγελάκα σε ένα live σας ως έκπληξη στο κοινό;

- Θα θέλαμε πάρα πολύ να συνέβαινε κάτι τέτοιο, θα ήταν ίσως και ένα όνειρο μας που θα γίνει πραγματικότητα, κάπως έτσι ξεκίνησε και όλη η ιδέα του αφιερώματος χρόνια πριν, να βρεθούμε στην ίδια σκηνή.

7)Στο αφιέρωμα έχετε μόνο τραγούδια των Τρυπών αποκλειστικά ή και κάποια από τις προσωπικές κυκλοφορίες του Γιάννη Αγγελάκα;

- Και βέβαια, το πρόγραμμα είναι μόνο τρύπες, αφιέρωμα εξ ολοκλήρου σε αυτό το συγκρότημα, δεν αγγίζουμε τίποτα παραπάνω.

8)Πιστεύετε ότι το ελληνόφωνο ροκ έχει ακόμη βαθιές ρίζες ή έχει ξεριζωθεί από το 2000 και μετά; Έχει δώσει την θέση που κατείχε σε άλλο είδος Ελληνικής μουσικής;

- Το ελληνόφωνο ροκ είναι πολύ καλά κρυμμένο πολλά χρόνια, έχει τις ρίζες του βαθιά αλλά πιστεύω ότι σύντομα θα υπάρξει κάτι καινούριο να συνεχίσει αυτή τη μεγάλη ιστορία. Μέχρι τότε θεωρώ ότι τίποτα δε μπορεί να αντικαταστήσει το ροκ ασχέτως αν με κάποια διαφορετικά είδη μουσικής ο κόσμος βγάζει λίγο από την ενέργεια που λείπει.



Οι Magic Bus είναι οι:

Άγγελος Σιανίδης : φωνή

Σάκης Μωυσίδης : τύμπανα

Γιώργος Βλαχογιάννης : μπάσο

Γιώργος Καραδήμος : ηλεκτρική κιθάρα

Γιάννης Κράιας : ηλεκτρική κιθάρα


Επερχόμενες εμφανίσεις:

Παρασκευή 10/05

Live στο Παλλάδιο στην Καβάλα












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου