Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Tokyo Blade



Ένας ακόμα εκπρόσωπος του ΝWΟΒΗΜ στην χώρα μας.

Καιρό πριν είχα πληροφορηθεί την άφιξη των Tokyo Blade στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Θεσσαλονίκη στις 3 Δεκεμβρίου στο Eightball ,διασταυρώνω  την πληροφορία και από το official web site των Tokyo Blade(www.tokyoblade.com) και αρχίζω τις ενέργειες  για να τους συναντήσω και να τους πάρω συνέντευξη. Πληροφορούμε ότι στην ημερομηνία είχε γίνει λάθος και ότι η συναυλία θα γινόταν την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου κάτι που ευτυχώς άλλαξε και από το site του γκρουπ και έτσι δεν δημιουργήθηκε κάποιο πρόβλημα με όλους εμάς που θέλαμε να δούμε την συναυλία στη συμπρωτεύουσα.
Για καλή μου τύχη αφού παρακολούθησα το sound check  μαζί με των φίλο Απόστολο μας δόθηκε η ευκαιρία να πιούμε μερικές μπύρες μαζί με τους  Tokyo Blade με αποτέλεσμα να γίνει και η συνέντευξη σε φιλικό κλίμα στο «The Pub» στα λαδάδικα λίγες ώρες πριν από την Live εμφάνιση τους στο Eightball.

-Το είδος της μουσικής σας είναι ΝWΟΒΗΜ(New Wave Of British Heavy Metal) σωστά ;Για να καταλάβει ο κόσμος εξηγήστε μου ποια είναι η διάφορα μεταξύ του Hard Rock και του ΝWΟΒΗΜ.
-Είναι πολύ λεπτή η γραμμή που χωρίζει αυτά τα 2 ειδή, αλλά το ΝWΟΒΗΜ είναι πιο ωμό και πιο τραχύ, πιο σκληρό από το Hard Rock.

-Το όνομα σας είναι Tokyo Blade,ποια είναι η σχέση σας με το Τόκιο ;
-Απολύτως καμία απλά είναι το όνομα μας δεν έχει σχέση με την πόλη του Τόκιο.

-Έχετε παίξει εκεί ποτέ Live;
-Όχι αλλά ενδέχεται να παίξουμε στο μέλλον.

-Ο παραγωγός του τελευταίου σας albumThousand men strong” είναι ο Chris Tsigarides πως είναι να συνεργάζεσαι με έναν Έλληνα ;Σας μαθαίνει Ελληνικά;
-Η συνεργασία μας είναι άψογη είναι καταπληκτικός στην δουλεία του και λάτρεις της λεπτομέρειας αλλά επίσης είναι και πολύ κάλος σαν παρέα ,τον ενδιαφέρει η επαφή με τους ανθρώπους που δουλεύει μαζί ,όσο για τα Ελληνικά προσπάθησε κάποτε αλλά τα έχουμε ξεχάσει.

-Βλέπουμε κατά καιρούς να κυκλοφορούν τα albums από διάφορα συγκροτήματα σε Japan Edition, γιατί βγαίνουν σε τέτοιες εκδόσεις; Είναι δική  σας η επιλογή;
-Αυτό είναι επιλογή της κάθε εταιρείας αν θα βγάλει ένα album σε Japan Edition εμείς δεν έχουμε επιβάλει κάτι τέτοιο στη εταιρεία μας, είναι απλά για διαφημιστικούς λόγους.

-Ένα άλλο ερώτημα σχετικά με τους δίσκους των συγκροτημάτων ,βλέπουμε όλοι εμείς ότι υπάρχουν κάποιες φορές στα Album ότι υπάρχουν τραγούδια με την ένδειξη «unreleased» δηλαδή ακυκλοφόρητα .Πως μια εταιρεία έχει τα ακυκλοφόρητα τραγούδια ενός γκρουπ και τα εκδίδει όποτε θέλει;
-Όταν μπαίνουμε στο studio για ηχογράφηση ηχογραφούμε παραπάνω από τα κομμάτια που περιέχονται σε ένα ολοκληρωμένο δίσκο που έχετε εσείς στα χεριά σας. Τα ηχογραφούμε και μετά η εταιρεία αποφασίζει ποια θα αποτελέσουν τον δίσκο και ποια όχι ,έτσι βγαίνουν τα «unreleased» και αποτελούν δέλεαρ για τους Fans είναι θέμα marketing και αυτό.

-Έχω δει ότι στην σύνθεση του γκρουπ σας υπάρχει και ένα έξτρα μέλος ο «The Hat Blademaster» ποιος ή τι είναι αυτό;
Hat είναι  η μασκότ του γκρουπ (Βλέπε. Edie των Iron Maiden),είναι ένας παρανοϊκός δολοφόνος με ημίψηλο καπέλο που μοιάζει με τον Jack τον αντεροβγάλτη, εκείνο τον παρανοϊκό δολοφόνο που σκότωνε ιερόδουλες το 1888 στο White Chapel της Αγγλίας .Μερικές φορές ο Nikolaij φοράει το καπέλο και κρατάει ένα σπαθί υποδύοντας τον “The Hat”  στα Live μας.
-Ήρθε η ώρα να φύγουμε πρέπει να πάμε να ετοιμαστούμε για το Live.

-Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας θα τα πούμε στο Live.

Let the night of the Blade Begin

Εκεί λοιπόν γύρω στις 21:00 μας καλωσόρισαν οι πρώτοι από από τις 2 μπάντες που θα έπαιζαν ως support group οι Talion είναι thrash power γκρουπ(Βλέπε.Crimson Glory,Annihilator) με γρήγορα riff και μελωδικά φωνητικά που έπιαναν με μεταλλική χροιά τις ψηλές νότες.
Ακoλουθήσαν οι Dark Nightmare με Epic(Βλέπε.Manowar) ήχο και διάθεση που σε ταξίδευε σε μεσαιωνικούς χρόνους ,ιπποτών ,βασιλιάδων ,πολέμων με σπαθιά βγαλμένη από την βία και τον ηρωισμό του μεσαίωνα.
Και κάπου στις 22:30 εμφανίστηκαν στην σκηνή οι  Tokyo Blade και μας καλωσόρισαν με το Night of the Blade και το Break the chains,ο Nikolaj Ruhnow ο τελευταίος κατά σειρά τραγουδιστής των Tokyo Blade μας απέδειξε πως με το σπαθί του πηρέ αυτή την θέση  με την άκρως μεταλλική αλλά και συνάμα μελωδική φωνή του, ακολούθησαν τα Thousand Men Strong,Mean streak,Unleash the Beast,Midnight Rendevouz και το If Heaven Is Hell που από ότι μας είπαν στο youtube είναι το τραγούδι που έχει ακουστεί τις περισσότερες φορές από τα τραγούδια τους.

Μείναμε με την Όρεξη.

Ήταν μια καλή εμπειρία να δούμε άλλο ένα συγκρότημα του ΝWΟΒΗΜ στην χώρα μας μετά τους Grim Reaper ,αλλά μείναμε με την όρεξη για παραπάνω τραγούδια μιας και ο τραγουδιστής του γκρουπ Nikolaj Ruhnow δεν ήξερε αλλά τραγούδια του γκρουπ όπως μας πληροφόρησε ο John Wiggins(κιθάρα) με αποτέλεσμα η συναυλία να τελειώσει σε μια άρα ,λίγο για ένα τέτοιο συγκρότημα .Επίσης η ανταπόκριση του κόσμου δεν ήταν και η αναμενόμενη αν και το εισιτήριο ήταν πολύ χαμηλό μόλις στα 15 ευρώ το κοινό δεν ξεπερνούσε τα 60 άτομα .Κατανοητό ότι υπάρχει κρίση αλλά αν θέλουμε να μας επισκέπτονται και άλλα τέτοια σχήματα όταν υπάρχει τόσο χαμηλό εισιτήριο θα πρέπει να στηρίζουμε αυτές τις προσπάθειες.

http://www.youtube.com/watch?v=B4PWOvj9k4A


















1 σχόλιο: