Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

Δισκοπαρουσίαση Daddy's Work Blues Band

 


Daddy’s Work First Blues Band

Η αλήθεια είναι ότι περιμένεις να ακούσεις κάτι πολύ αδούλευτο τεχνικά ,το οποίο σε εκπλήσσει ευχάριστα, ταυτιζόμενος με τους στίχους από το πρώτο κιόλας τραγούδι και συνεπαίρνοντάς σε η γλυκιά μελωδία της φυσαρμόνικας ,μπαίνεις σε ένα δωμάτιο γεμάτο μουσική ,εμπειρίες ζωής .

Έχουν σίγουρα τζογάρει και ήρθαν να κερδίσουν τις εντυπώσεις

Μια μπάντα που θα γούσταρα πραγματικά να δω ζωντανά!

1)Aint going back

Θα μπορούσε άνετα να είναι το soundtrack όλων μας ,όλων όσων έχουν σιχαθεί τα πάντα γύρω τους και ετοιμάζουν το φευγιό τους, δίχως να ξέρουν που θα καταλήξουν αλλά η μόνη τους ελπίδα είναι να ξεφύγουν και να καταφέρουν επιτέλους να καθαρίσουν έστω και για λίγο το μυαλό τους από όσα τους συμβαίνουν, έστω και αν θα καταλήξουν κάπου που δεν ξέρουν που.

Απλά βάζεις το cd στο αυτοκίνητο ,γυρίζεις μίζα και έφυγες!

2)Walk down that road no more

Ένα αμιγώς Texas Blues κομμάτι που σε κάνει ασυναίσθητα να κουνιέσαι ρυθμικά στον boogie ρυθμό του .

3)Hellbound train

Μια πολύ καλή εκτέλεση του τραγουδιού του Savoy Brown .Φαίνεται πως η μπάντα αυτή έχει μεράκι .

4)No shelter

Ρυθμικό , από αυτά που κάθεσαι στο μπαρ και ακόμα και αν δεν το ξέρεις, χτυπάς το δάκτυλο πιάνοντας τον ρυθμό την ώρα που πίνεις το αγαπημένο σου ποτό. Συνεχίζει βέβαια να σε εκπλήσσει το εξαιρετικό solo που χάνεσαι μέσα του ταξιδεύοντας μέσα σε σκέψεις και προβλήματα που μπορεί να μπέρδεψε λίγο παραπάνω το ποτό.

5)Scratched horse

Jazzy; ,Bluesy; ,Rockn roll; Μάλλον όλα μαζί αυτά τα είδη χωράνε σε αυτό το κομμάτι.

6)One more time

Barman ! Βάλε ένα διπλό ! Ξέρεις; Θα στα πω όλα απόψε . Έφυγα, τελείωσε!

Η μουσική παίζει σε ένα μπαρ ,ενώ έξω βρέχει ,παίζει αυτό το κομμάτι και το ποτό κατεβαίνει με μιας .Ένα καθαρό αργόσυρτο blues κομμάτι που θα ήθελες να παίζει καθήμενος στο σκαμπό του αγαπημένου σου μπαρ ,την ώρα που θα έλεγες στον Barman που κάθετε πίσω από την μπάρα υπομονετικά και ακούει την ιστορία που θα ήθελες τόσο να του πεις.

7)Rollin’ man

Άλλη μια ενδιαφέρουσα προσπάθεια να μας αποδείξουν πως οι επιρροές είναι βαθιές ,από μεγάλα και δυνατά ονόματα της Blues μουσικής , δεν διστάζουν να τα ακουμπήσουν με σεβασμό για να δείξουν την εκτίμηση τους προς σε αυτούς που μας τα γνώρισαν.

8)Death have no mercy

Ένα εμβληματικό κομμάτι διασκευάζετε άλλη μια φορά ,πίστευα ότι ο δικός μας Elias Zaikos στον δίσκο του Between spirit and time έκανε μια διασκευή που σε άγγιζε ,αλλά και εδώ ή προσέγγιση είναι πολύ βαθιά. Τελικά ο θάνατος δεν δείχνει έλεος σε κανέναν μας αλλά αξίζει να υμνηθεί !

Band Members

Giannis Pachidis - Harmonica

Stathis Anestis - Bass

Dimitris Doulgeridis - Electric Guitar

Thimios Polyzos - Drums

Web pages

Facebook page

Bandcamp page

Reverbnation page

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου