Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Συνέντευξη Σωτήρη Βακάρου



Αν μας έκαναν κάποια πρόταση να κάνουμε εκπομπή με το Στάθη θα την κάναμε από χτες!


Μίλησα και με τον 2ο άνθρωπο που «Μας μεγάλωσε» την δεκαετία του ’90 μέσα από την συχνότητα της ΕΤ3 ,μέσα από την εκπομπή Jammin που κάθε έφηβος ροκάς και όχι μόνο περίμενε να δει. Ήταν η εκπομπή που μας μάθαινε μουσική και κρεμόμασταν κυριολεκτικά από τα χείλη των 2 παρουσιαστών του Σωτήρη Βακάρου και του Στάθη Παναγιωτόπουλου.

-Σωτήρη υπήρχε μια εκπομπή που όλοι η γενιά του ‘90 περίμενε να αρχίσει, το Jammin. Εγώ θέλω να ρωτήσω γιατί 2 ροκάδες έβαλαν ένα Reggae τραγούδι για όνομα και σήμα της εκπομπής τους;
-Κοίταξε η έννοια της Rock είναι τόσο μεγάλη που περιλαμβάνει και την Reggae. Όταν λέμε Rock εννοούμε από την Rhythm nBlues μέχρι το Hard Rock. Είναι τόσο ευρεία η έννοια της Rock που τα περιλαμβάνει όλα.

-Μετά το τέλος του Jammin ήρθε το Rock Radio ,γιατί δεν έκανες κάτι άλλο σε σχέση με την μουσική στην τηλεόραση;
- Τον τελευταίο χρόνο του Jammin ξεκίνησε το Rock Radio, το ’99, το οποίο ήρθε τότε γιατί η απαίτηση του κόσμου ήταν τεράστια .Δεν υπήρχε ένα αμιγώς Rock ραδιόφωνο στην Θεσσαλονίκη .Όσον αφορά την τηλεόραση μην ξεχνάς ότι ο Στάθης και εγώ κάναμε τηλεόραση ,από το ’88 ο Στάθης και εγώ από το ’89, μαζί με ραδιόφωνο ,επίσης εγώ μετά το Jammin έκανα και το Rock TV για ένα εξάμηνο. Υπήρξε μεγάλη σωματική κούραση ,δεν είναι εύκολο να τρέχεις κάθε μέρα σε μαγαζιά ,ραδιόφωνο και 1-2 ώρες προετοιμασία για την τηλεοπτική εκπομπή συν τα πάρτι στο εξωτερικό ,η κούραση όπως καταλαβαίνεις ήταν τεράστια.

-Αν σου έκαναν μια πρόταση για μουσική εκπομπή από μεγαλύτερο κανάλι θα την δεχόσουν;  Μαζί με το Στάθη;
-Άνετα και θα ξανακάναμε το Jammin ,απλά τα μεγαλύτερα κανάλια δεν τους ενδιαφέρουν τέτοιου είδους εκπομπές, δεν θέλουν να είναι ελεύθερες, θέλουν να τις ελέγχουν αυτοί, να σου λένε τι μουσική θα προτείνεις στον κόσμο. Γι’ αυτό και ο Ελληνικός λαός δεν έχει μουσική παιδεία όπως ξέρεις, ούτε στην ελληνική μουσική γιατί τους πασάρουν αυτά που θέλουν να τους πασάρουν.Είναι τυχαίο που δεν υπάρχουν ποια μουσικές εκπομπές στα μεγάλα κανάλια; Αν μας έκαναν κάποια πρόταση να κάνουμε εκπομπή με το Στάθη θα την κάναμε από χτες.

-Η εκπομπή σου “Night Tracks” έχει ένα τραγούδι .Ποιο είναι το γκρουπ που το έγραψε;
-Αυτό το τραγούδι το ψάχνουμε ,το έχω σε μια μπομπίνα και δεν μπορώ να το βρω μετά τη ζημία που πάθαμε στα computer του σταθμού, το έχασα και ψάχνω να το βρω στην δισκοθήκη μου .Αυτό το έχει γράψει ο Γιώργος Γάκης μαζί με την Juli Massino και ήταν παραγωγή του συγχωρεμένου Παντελή Δεληγιαννίδη, τότε που το κάναμε ο Γάκης με την Τζούλι εμφανίζοταν σχεδόν κάθε βδομάδα στο Jammin ήταν σαν House band της εκπομπής. Μέχρι και ο Γάκης το ψάχνει.

-Είδα ότι τώρα τελευταία παρουσιάζεις και μια collection μπουφάν σωστά ;Τι ιδέα είναι αυτή και πως προέκυψε;
-Το Rock radio πλέον θα έχει e-shop όπου ο καθένας θα μπορεί να αγοράσει μπουφάν ,φούτερ ,φόρμες ,μπλούζες ,θα βγει μια ολόκληρη σειρά, ήδη έχει ξεκινήσει με το γράμμα Β και την Νεκροκεφαλή(Sugar Skull) από την ημέρα των νεκρών του Μεξικού(Dia de los Muertos).Και θα μπορεί ο κόσμος να παραγγέλνει μέσω του messenger.

-Κάποτε διοργάνωνες συναυλίες με ηχηρά συγκροτήματα ,κάνω λάθος; Ποίο από αυτά ήταν το σημαντικότερο για σένα ;
-Ναι είχαμε φέρει τότε Alice Cooper, Glen Hughes, Joe Lynn Turner και Stranglers απλά στην Ελλάδα είναι πολύ μεγάλη ζαριά και χρειάζονται πολλές χιλιάδες ευρώ. Το ποιο σημαντικό όνομα ήταν ο Alice Cooper.

-Επίσης ποιο είναι το γκρουπ που έχεις ξεχωρίσει στα τόσα χρόνια και είσαι φαν του;
-Είναι κοινό μυστικό εγώ λατρεύω τους Genesis αλλά όχι μόνο ,Billy Joel,Elton John,Deep Purple,Foreigner,Journey.

-Ξέρεις ότι οι Foreigner θα έρθουν στην Σόφια της Βουλγαρίας στις 9 Μαΐου; Θα κάνεις εκδρομή;
-Ναι εννοείτε ότι το ξέρω αλλά δεν έρχονται με τον Lou Gramm έρχονται με τον καινούριο τον Kelly Hansen.Όσο για εκδρομές έχουν ξεκινήσει νέα παιδιά τώρα ,είναι πολύ μεγάλη ευθύνη ,τα λεωφορεία για την Αθήνα 10 – 10 τα κατέβαζα.

-Ευχαριστώ πάρα πολύ.
-Και εγώ χάρηκα πολύ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου