Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Συνέντευξη Κωνσταντίνου Βήτα


Το μέλλον φτιάχνεται πάντα από πράγματα που έχουμε ζήσει.

Λίγο μετά από το τέλος αυτό του πανέμορφου και ρομαντικού Live στην «Μυροβόλο Άνοιξη» που μας πήγε μια εκδρομή σε παλιά ακούσματα και μας ταξιδέψε σε μουσικούς χώρους που ποια δεν έχουμε την ευκαιρία να ακούμε συχνά και καθώς ο Μανώλης Φάμελλος συνεχίζει με encoreβρήκα την ευκαιρία να μιλήσω με τον Κωνσταντίνο Βήτα(ex-Stereo Nova).

-Γεια σου Κωνσταντίνε ,ξέρουμε όλοι ότι είσαι ένας από τους  Stereo Nova ένα από τα μεγαλύτερα και καινοτόμα συγκροτήματα της δεκαετίας του 90 και θα ήθελα να μου πεις το πραγματικό σου όνομα.
-Είναι μέσα από την οικογένεια μου.

-Φαντάζομαι πως είναι το πρώτο αρχικό από το όνομα σου, το όνομα σου όμως δεν είναι Βήτα;
-Όχι, είναι της μητέρας μου.

-Θα ήθελα να μου πεις για την «Εκδρομή» σας γι’ αυτό το  Live που από όσοι ακούσαμε μας ταξιδέψατε αρκετά και πήραμε και εμείς θέση σε μια όμορφη εκδρομή εδώ στην «Μυροβόλο Άνοιξη».
-Είναι μια συνεργασία με συναυλίες σε μικρές πόλεις που δεν έχει πάει ο ένας από τους 2 και ιδιαίτερα εγώ γιατί δεν κάνω συναυλίες εύκολα σε μικρές πόλεις γιατί τα ηλεκτρονικά σχήματα κοστίζουν πιο πολύ και είναι ακριβές οι παράγωγες .Με την «Εκδρομή» όμως προσπαθήσαμε εγώ με τον Μανώλη να κάνουμε ένα ταξίδι σε όλες αυτές τις πόλεις και να μοιραστούμε από κοινού τραγούδια σαν ημερολόγιο ,σαν σημειώσεις και όλα αυτά που είναι μέσα μας να τα μοιράσουμε και να είναι ένα Live όχι επίσημο του κάθε ένα από μας αλλά να δει ο κόσμος ένα σημειωματάριο από τις ζωές μας ,από τις σκέψεις μας ,από πράγματα που έχουμε νιώσει ο κάθε ένας  και να τα μοιραστούμε με τον κόσμο.

-Υπάρχει περίπτωση να δούμε κάτι από Stereo Nova; Δηλαδή να συνεργαστείς με τον Μιχάλη Δέλτα;
-Όχι το έχω ξαναπεί παλιότερα ότι αυτή η συνεργασία έχει λήξει ,βεβαία δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει στο μέλλον, αλλά το συγκρότημα αυτό τέλειωσε.

-Σήμερα από ότι εισέπραξα εγώ το live είχε πολλά ακούσματα από την New Wave  και την ηλεκτρονική μουσική της δεκαετίας του 90 .Γενικώς ο New Wave  χώρος ήταν πιο μελαγχολικός ,ρομαντικός, πιο ονειροπόλος ,Πιστεύεις ότι μπορούν τα νέα συγκροτήματα να πιάσουν εκείνο το συναίσθημα της μελαγχολίας του 90;
-Κοίταξε η μουσική συνεχεία ανακυκλώνετε όπως πχ συμβαίνει με την  Disco ,όποτε υπάρχει κρίση ο κόσμος θέλει να διασκεδάσει και βγαίνει σαν hype όπως και η Rock όλες αυτές οι μουσικές ανακυκλώνονται συνεχεία γιατί έχει ανάγκη κάθε γενιά να ταυτιστεί μέσα από το παρελθόν και από τα βιώματα που έχει νιώσει ,να ξαναμιλήσει και να πάει μπροστά αυτό που έχει νιώσει, δηλαδή το μέλλον φτιάχνετε πάντα από πράγματα που έχουμε ζήσει.

-Μπορεί δηλαδή αυτή η γενιά να πιάσει τον ρομαντισμό και την μελαγχολία του 90;
-Η δεκαετία του 90 χαρακτηρίστικε από κοινωνικά γεγονότα που δεν υφίσταται σήμερα ,τότε ο κόσμος είχε τρομακτική ανάγκη να κλείνετε με συνάνθρωπους του μέσα σε χώρους και να χορεύει από τις 21:00 μέχρι το πρωί με ένα DJ αυτά είναι κοινωνικά φαινόμενα που δεν ξανασυμβαίνουνε, οι μουσικές όπως το  Rave, η House μουσική που επηρέασε τις γενιές αυτές μπορεί να ξαναγίνει μετά από κάποια χρόνια μπορεί να έχει την τάση να ξαναχορέψει ,να ξαναβρεθεί, να ξαναχαθεί .Αλλά να υπάρξει το ίδιο συναίσθημα δεν γίνετε διότι η κάθε γενιά μιλάει μέσα από το δικό της συναίσθημα .Τότε μας λείπανε πράγματα πχ το κινητό ,τηλεφωνιόμασταν ή αφήναμε μήνυμα στον τηλεφωνητή ή αφήναμε γράμμα κάτω από την πόρτα ,αυτό αν το σκεφτείς έχει αλλάξει τις ζωές όλων ξαφνικά σε όλο τον πλανήτη. Έτσι θα υπάρξει κάτι άλλο είναι ένα συναίσθημα που δεν θα ξανασυμβεί αλλά θα συμβεί κάτι άλλο.

-Θα ήθελα να μου πεις για την τελευταία σου δισκογραφική δουλεία.
-Στην τελευταία μου δισκογραφική δουλεία ήθελα να κάνω ένα δίσκο με τραγούδια Rock και ηλεκτρονικά αλλά με κυρίως απόχρωση Rock με ηλεκτρονικά χρώματα .Κάθε φορά αλλάζω τα ηχοχρώματα σε κάθε άλμπουμ που κάνω το προηγούμενο ήταν σαν Neo-Disco ,Neo-Funk ,αυτή η δουλεία είναι καθαρά σε Rock χρώματα και αυτό που ξεκινάω τώρα είναι ένα καθαρόαιμο ηλεκτρονικό άλμπουμ.

-Με λίγα λόγια είναι το πώς είναι η ψυχοσύνθεση σου.
-Ναι είναι κάθε φορά το τι θέλω ,τι θέλω να πω ,να μιλήσω ,ποιο είναι το vibe έξω στο δρόμο .Το συναίσθημα που κυριαρχεί και μέσα από αυτό θέλω να μιλήσω κάθε φορά.
-Δεν θέλεις να μπεις δηλαδή σε στερεότυπα άσχετα που γνωρίζουμε ότι ο  Κωνσταντίνος Βήτα είναι ηλεκτρονική μουσική .

-Κυρίως παίξω ηλεκτρονικά ,είμαι ηλεκτρονικός σύνθετης αλλά επειδή το βασικό μου όργανο είναι η κιθάρα, γιατί αυτό σπούδασα και μετά άρχισα να φλερτάρω με τα κίμπορτς όποτε τα συνδυάζω και τα 2.

-Σε ευχαριστώ παρά πολύ.

-Και εγώ σε ευχαριστώ.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου