Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Συνέντευξη των Opera Chaotique



Ένα σχήμα που πολλοί μπερδεύουν με τους Tiger Lilies λόγω της εμφάνισης τους. Ο Γιώργος Τζιουβάρας(Tenorman) και ο Χρήστος  Κουτσογιάννης(Voodoo Drummer) αποκαλύπτουν και αποκαλύπτονται πίσω από τις μάσκες που φορούν στα show  τους και εξηγούν την πολυπλοκότητα και την απλότητα του show τους.

-Θα ήθελα να μου πείτε για το όνομα σας, ακούγετε κάπως περίεργα στον κόσμο και θα ήθελα να μας πείτε το τι σημαίνει , έχετε και οι δυο ψευδώνυμα ,Tenorman  και  Voodoo Drummer θα ήθελα να μου πείτε και για αυτά.
Voodoo Drummer :Το όνομα μας  σημαίνει Χαοτική Όπερα και βγήκε από μια παράσταση που είχε ο Γιώργος η χαοτική ιστορία της όπερας και το μεταφράσαμε στα γαλλικά.
Tenorman:Το όνομα μου βγαίνει επειδή εγώ ασχολούμαι με την όπερα και όλες αυτές οι μίξεις που κάνουμε δημιουργούν ένα χαοτικό αποτέλεσμα.
Voodoo Drummer :Το δικό μου βγήκε με αφορμή τα βουντού και τα κιμπορντς της Νέας Ορλεάνης.

- Είχατε μια πολύ όμορφη και επιτυχημένη περιοδεία με τους Tiger Lilies ,φαντάζομαι πως αν είναι όχι μέντορες για σας  , ίσως η μεγαλύτερη σας επιρροή.
Voodoo Drummer :Όχι δεν είναι η μεγαλύτερη μας επιρροή ,είναι όμως άνθρωποι που τους θαυμάζουμε. Έχουμε τεράστιες διαφορές αλλά πολλοί μας συγκρίνουν λόγω εμφάνισης. Αλλά φυσικά είναι φοβεροί.
Tenorman:Οι επιρροές μας είναι άλλες ,κυρίως Tom Waits, Cabaret και ότι άλλο ακούγετε στα τραγούδια μας, ποικίλουν όπως φαίνεται .Όσο για τα  live  με τους Tiger Lilies ήταν πολύ ωραία ,τους θαυμάζουμε πραγματικά .Και είπαν τα καλύτερα για μας.

-Θα ήθελα να μου πείτε για τις διασκευές που έχετε κάνει όπως είναι το  Rolling in the deep  της Adele και του Tom Waits το The piano has been drinking.Θα ήθελα να μου πείτε γιατί επιλέξατε κάτι τόσο εύκολο και τόσο δύσκολο σε σχέση με τα ακούσματα που έχουμε τον τελευταίο καιρό.
Voodoo Drummer :Τον Tom Waits τον επιλέξαμε γιατί είναι από τους αγαπημένους μας.
Tenorman:Είναι δύσκολος ο Tom Waits για κάποιον που δεν ασχολείται και είναι δύσκολο να τον διασκευάσεις  αλλά η Adele είναι από τα πρώτα ονόματα που παίζουν αυτή την στιγμή. Μας αρέσει πολύ να δοκιμάζουμε πράγματα και είπαμε γιατί όχι;

-Θα ήθελα να μου πείτε για το  live σας μερικά πράγματα για το τι περιλαμβάνει.
Tenorman: Αυτό που κάνουμε εμείς είναι μια μίξη πολλών μουσικών ειδών π.χ. έχει λίγο από Όπερα με μίξη με Jazz,έχει πολύ Cabaret, Musical,Punk Rock,Αφρικάνικα όσον αφορά την μουσική.
Voodoo Drummer : Έχει τόσα πολλά που λέγοντας τα χάνει ο άλλος το νόημα.
Tenorman: Αλλά αυτά συνδυάζονται με ιστορίες ,με πρόζα. Επί το πλείστον είναι κωμική ιστορία και ο κόσμος περνάει ωραία ,παίζουμε με τον κόσμο ,υπάρχει και σκοτεινή ατμόσφαιρα όταν φοράμε τις μάσκες και  παίζουμε από το cd μας το Phantom Of The Opera την ιστορία. Ο κόσμος δεν προλαβαίνει να πολυσκεφτεί γιατί περνάμε από το ένα στο άλλο.

-Για τον δίσκο σας θα ήθελα να μου πείτε άλλα και για τον ερχόμενο ο όποιος από ότι διάβασα ετοιμάζετε.
Tenorman: Έρχεται, στο αεροπλάνο έχει κολλήσει(γέλια).
Voodoo Drummer: Ο πρώτος μας δίσκος εχει 2 χρόνια που έχει κυκλοφορήσει και ο δεύτερος έχει γραφτεί πριν από τον πρώτο.
Tenorman: Αλλά θα κυκλοφορήσει μετά από το Τρίτο!(γέλια).Όχι θα κυκλοφορήσει τώρα. Είναι μελοποίηση Τσαρλς Μπουκόφσκι , επίσης ένας άνθρωπος που μας εμπνέει και φέτος είναι και τα 20 χρόνια από το θάνατο του και θέλουμε να τον τιμήσουμε έτσι.

-Το show σας το ονομάζετε ο  Μαρκήσιος Ντε Σαντ , έχετε δηλαδή θεματικό περιεχόμενο.
Tenorman: Ναι το περιεχόμενο μας είναι θεματικό λόγω των ιστοριών που υπάρχουν.
-Βάση την σεξουαλική πεζογραφία δηλαδή;
Tenorman: Σήμερα .Εννοώ το συγκεκριμένο show έχει αυτό το θέμα, όσο για τον Μπουκόφσκι δεν τον λες και σεξουαλική πεζογραφία.
Voodoo Drummer: Επιφανειακά όλα αυτά έχουν να κάνουνε με μια ανωμαλία.
Tenorman: Με μια εκφυλώτητα , παρόλα αυτά εμείς το πάμε λιγο πιο light (πονηρά γέλια!).Υπάρχουν παρά πολλά άλλα φιλοσοφικά ζητήματα που θέτουν όλοι αυτοί και ο ο  Μαρκήσιος Ντε Σαντ  και ο Μπουκόφσκι και όταν μετά πιάνουμε Δον Ζουάν, Κάρμεν και Φάντασμα της Όπερας που έχουμε κάνει δική μας ιστορία. Ο  Μαρκήσιος Ντε Σαντ δεν έχει μόνο το σεξουαλικό έχει θέματα κοινωνικά ,θέματα θρησκευτικά.

-Σας ευχαριστώ πολύ.

Tenorman ,Voodoo Drummer :Εμείς ευχαριστούμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου